Trebati će vam:
Za biskvit:
- 325 ml biljnog ulja
- 3 jaja
- 300 ml mlijeka
- 400 g šećera
- 1 dcl soka od naranče
- 3 žličice ekstrakta naranče
- 400 g brašna
- 1 i pol žličica soli
- 1 i pol žličica praška za pecivo
Za krem sir punjenje:
- 250 g krem sira
- 70 g šećera
- 2 jaja
- 1 žlica brašna
Za glazuru:
- 60 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta naranče
- 125 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Maslacem premažite kalup za kruh. U velikoj posudi pomješajte sve sastojke za biskvit (ulje, jaja, mlijeko, šećer, sok od naranče i ekstrakt naranče). Dodajte brašno, sol i prašak za pecivo i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
Za punjenje od krem sira, u posudi mikserom pomješajte sir, šećer, jaja i brašno.
U kalup za kruh istresite polovinu smjese za biskvit, zatim cijelo punjenje od krem sira i ponovno ostatak smjese za biskvit. Pecite 50 minuta na 200 stupnjeva.
Za glazuru, izmiksajte maslac sa šećerom u prahu, ekstraktom naranče i slatkim vrhnjem. Kad je kolač gotov i lagano ohlađen na njega premažite glazuru.