Zašto polumjeseci kad im nema ni traga? “Vjerojatno zato što se u ta neka “davna vremena” htjelo izdvojiti ovaj kolač od ostalih pa ga je neka domišljata domaćica izrezala u polumjesec, najvjerojatnije čašom i tako dobila nesvakidašnji oblik kolača; a kako je ovo bogati, nesvakidašnji kolač- tako mu je i ostalo to ime po načinu rezanja. Bez puno priče- ako volite orahe- Polumjeseci od oraha su uvijek dobar odabir! Još jedan od recepata iz mamine bilježnice.” rekla nam je Julija, inače autorica bloga Torta, pinjur pjat.
Trebat će vam:
- 230 g maslaca sobne temperature
- 200 g mljevenih oraha
- 130 g brašna
- 10 prašak za pecivo
- 220 g šećera
- 6 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 6 žumanjaka
- 200 g šećera u prahu
- žlica ekstrakta vanilije ili bourbon vanilin šećer
Cijeli recept pronađite ovdje .