Prvoklasan komad ribe začine istarskim maslinovim uljem Belić, četiri vrste papra i cvjetnom soli.
2/7
Privatna arhiva restorana Monte / CROPIX
3/7
4/7
Dean Doboković / Hanza Media
5/7
Svježeg hlapa stavite u kipuću vodu na 3 minute, a odmah potom u led kako ne bi izgubio formu. Hlapa je potrebno očistiti od ljuske, a nakon čega se očišćena kliješta hlapa na laganoj vatri kuhaju na maslacu. Jadransku lignju naglo ispeći na tavici s malo maslinovog ulja, a zatim je napuniti crnim raguom koji smo prethodno napravili od sipe. Krema od krumpira kuha se u pećnici i na kraju se dodaje špinat koji je prethodno blanširan, zaleđen i mljeven u Paco jetu. Breskvu je potrebno izrezati u jullienne te marinirati u limunu. Od malina se napravi kavijar dok je smjesa od malina vruća; pripazite da ulje u kojem se radi kavijar bude 0 stupnjeva.