Novo ruho sjajne zagrebačke slastičarnice Mak na konac

"Dosta priče idemo peći kolače..."

Naslovna fotografija: Vid Nikolić

Oni koji vole slatko i više su od tri puta kročili nogom na zagrebačke ulice vjerojatno su se već upisali u knjigu štovatelja lika i djela Petre Jelinić. Tiramisu je ovdje toliko kremast da se topi pod ustima pa brojni obožavatelji znaju potegnuti i iz drugih gradova po svoju dozu slatkog. Ne samo slatkog okusom, nego i osjećaja koji ostaje puno duže nakon pojedenog kolača. Ondje odlazite jer vam se u kartonskoj kutiji ne nalazi samo kolač već mala porcija sreće dostatna za otklon bilo kakvih negativnih misli ili loših dana.

Foto: Julio Frangen

Slastičarnica Mak na konac, Petra Jelinić sa svojim timom otvorila je novo poglavlje u ovoj slatkoj priči. Na već dobro poznatoj adresi “u popa Dukljanina” proširila je svoja krila i time omogućila zaljubljenicima u “životnu dozu slatkog” -pravo guštanje. Na prostoru restorana Peta četvrtina proširila se prava mala tvornica dobrog i ukusnog. Otvorena kuhinja i svjež prostor zasigurno će privući i nove obožavatelje ove sad već kultne zagrebačke slastičarnice.

Foto: Julio Frangen; na slici: Darko Baretić, Petra Jelinić, Siniša Pavić

Petra je zasigurno i ovaj put istjerala svoj mak na konac, čineći to svakog dana i kroz svoje kolače koji moraju biti uredni, lijepi, pravilno izrezani, punog okusa, prirodni i jednostavno savršeni. Mogli bismo duljiti u nedogled s opisom ali kako je poručila i Petra na otvorenju “novog” Mak na konca: “Dosta priče idemo peći kolače…”

Foto: Julio Frangen, Torta od maka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:28