Novo mjesto za baš dobre domaće zalogaje

U vodičkom restoranu Bash Bash Food baru može se početi dan: služe se doručak, ručak i večera od svježih, sezonskih namirnica

piše: Mateja Domitrović

snima: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX

U Vodicama se nedavno otvorilo mjesto s baš dobrim zalogajima, imena Bash Bash Food bar. Naglasak je na tom baš/bash jer se vode time da je sve baš svježe, sezonski, domaće, ma baš kako treba. Bash Bash nema koncept klasičnog restorana, tu se osim ručka i večere može pojesti i doručak, što je osim u hotelima rijetkost ne samo na obali već i većim gradovima u unutrašnjosti.

U Bash Bashu se tako dan može započeti s kajganom s pancetom ili mladim lukom, jajima na oko, zobenom kašom sa svježim voćem i orašastim plodovima ili smoothijem koji će glad držati pod kontrolom sve do ručka. Sve što se koristi od namirnica nabavljaju od lokalnih uzgajivača i ribara, a ekipa u kuhinji na čelu s Anitom Margić priprema ih na baš svoj način.

– Obožavam jesti – kuhati ćušpajze, juhe, salate, na tome sam odrasla. Nikad neću zaboraviti bakine “bruschette” od starog kruha pečenog na ploči i natrljanog češnjakom, sir i vrhnje, knedle od marelica iz dvorišta, dedine i ujine kobasice i špek, mamin ajngemahtec…

To su okusi koje pamtim, okusi koje se trudim reproducirati i u svojoj kuhinji. Tako kuham i u Bash Bashu, ali i kod kuće. No, volim spajati na prvu nespojivo, razvijati nove, egzotične okuse, učim svaki dan. Uživam jer kuhanje je za mene prekrasna igra. Mislim da to prepoznaju i naši gosti, jer nudimo im hranu koju neće zaboraviti, koja zove na još. Trudimo se prenijeti energiju koju svi ulažemo u Bash Bash i na naše goste. Jer nama je svima užitak ujutro doći na posao – kaže Anita.

Dakle, u Bash Bashu se jede pršut od tune, marinirani inćuni i kozice, bruschette, razne juhe, pržene ribice poput gavuna i patarača te pržene kozice, morske i povrtne salate, polpete od morskih plodova. Ima tu i mesa; pikantnih pilećih krilaca, rebarca, lungića s umakom od povrća i vina te velik izbor priloga koji su sve samo ne uobičajena klasika. Dakle; hrskavo prženo povrće, gratinirana tikva s parmezanom, mahune s maslacem od limuna, kvinoja s travama… Da ne nabrajamo dalje, ako vas put odvede u Vodice svakako svratite na baš dobru hranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:55