Novo mjesto: Samobor dobio novi restoran zdrave prehrane

Samobor, 141015. Restoran sa zdravom hranom Mrkva. Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 / CROPIX
Mrkva se nalazi na glavnom samoborskom trgu, a namirnice nabavljaju isključivo na lokalnoj tržnici

piše: Daria Bratek

snima: Sandra Šimunović

izvor: Like

Početkom jeseni u centru Samobora se otvorio ugostiteljski objekt zanimljiva imena Mrkva. Posjetiteljima nudi gotova jela spravljena isključivo od biljnih namirnica i to u tri koncepta – fast food, raw food i kreativno kuhano dnevno jelo. Iz Mrkve tvrde kako su cijene prilagođene svakom džepu i s obzirom na kvalitetu vrlo povoljne.

– Od sličnih objekata razlikuje nas želja za stvaranjem povoljne hrane namijenjene ljudima koji na brzinu žele nešto zdravo pojesti – kažu vlasnici Mrkve.

/ CROPIX
Samobor, 141015. Restoran sa zdravom hranom Mrkva. Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Iz ponude izdvajaju Mrkva’s burger, Falafel, Wok s rižinim rezancima i tofuom, sirove torte koje oduševljavaju izgledom i okusom te smoothieje. Objašnjavaju kako sve rade na sliku i priliku tradicionalne hrane. Namirnice nabavljaju isključivo na lokalnoj samoborskoj tržnici, a u dogledno vrijeme planiraju koristiti samo proizvode domaćih OPG-ova.

/ CROPIX
Samobor, 141015. Restoran sa zdravom hranom Mrkva. Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

– Osim toga, cilj nam je pokrenuti vlastitu proizvodnju na području Samobora – najavljuju iz Mrkve.

Teže korištenju proizvoda kojima je prirodno stanište Hrvatska, odnosno rogač umjesto kakaa, leća umjesto soje itd. Osim domaćim namirnicama, posebna pažnja pri izradi jela posvećuje se nutricionističkim savjetima, higijeni te ljubaznosti i spontanosti u komunikaciji s gostima. Mnogo vremena odvajaju za savjetovanje s ljudima koji nisu sigurni koju prehranu bi odabrali za svoj organizam.

/ CROPIX
Samobor, 141015. Restoran sa zdravom hranom Mrkva. Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

– Sretni smo što nemamo goste već stvaramo prijateljstva s ljudima koji nas posjećuju i uživaju u našim jelima – zadovoljni su vlasnici Mrkve.

Prostor njihova restorana ima 8 kvadrata, a ime Mrkva dao je jedan od osnivača cijele priče, koji je u trenutku inspiracije pri osmišljavanju imena odabrao baš ovo zvučno i simpatično povrće.

– Opća slika je da vegetarijanci jedu trave ili mrkve, što nam je dalo poticaj da restoran nazovemo onako kako nas ljudi doživljavaju – kroz smijeh pričaju vlasnici. Na sebe su preuzeli zadaću, objašnjavaju, dokazivanja kako jelo napravljeno na isključivo biljnoj bazi može biti vrlo ukusno i zasitno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:54