Aurelia, zaštitno ime za svježu tjesteninu, predstavlja jesenski novitet u svojoj ponudi – mirisne Tortellone punjene prženim sjemenkama bundeve.
Ugodan, aromatičan okus kraljice jeseni – bundeve – odlično nadopunjuje okus svježe tjestenine pripravljene od najkvalitetnijih sastojaka, te donosi jedinstveni jesenski specijalitet na vaše tanjure.
Svježi Tortelloni brzi su i jednostavni za pripremu (doslovno 3-4 minute!), a odlično pristaju uz jednostavne umake, poput par kapi bućinog ulja i ribani sir, ali i uz razne kremaste umake obogaćene drugim mirisnim plodovima jeseni, poput gljiva, vina, pancete.
Poslužite vrhunsko gourmet iskustvo i uživajte u svakom zalogaju ove svježe i prirodne delikatese. Novi Aurelia Tortelloni punjeni prženim sjemenkama bundeve dostupni su u hladnjacima svih bolje opskrbljenih trgovina, po cijeni 16,99kn.
Isprobani recept:
Tortelloni s bundevom u umaku od gljiva i vina
Sastojci:
1 ½ šalice jušnog temeljca
1 šalica suhog crnog vina
3 žlice malinovog ulja
350g gljiva po izboru (narezanih)
225g nasjeckane pancete
6 žlica maslaca
1 šalica naribanog parmezana
Prstohvat kadulje, ružmarina
Aurelia Tortelloni s bundevom
Priprema:
Temeljac i vino pustite da zavrije te kuhajte 15-18 minuta. U tavi zagrijte ulje, dodajte gljive i sol te pirjajte 5 minuta. Izvadite ljive, a na ulju nastavite pržiti pancetu dok ne posmeđi. Dodajte temeljac s vinom, maslac, začinsko bilje i na laganoj vatri kuhajte, dok umak ne postane malo gušći pa dodajte gljive. Ukoliko je potrebno, umak razrijedite s nekoliko žlica vode. Pred kraj umiješajte ½ šalice parmezana, a umak prelijte preko kuhanih Tortellona. Posipajte ostatkom sira.