Novi pothvati chefa godine

Tom Gretić sa svojim timom pokreće Chef´s mess

Kuhao je od Zagreba do Egipta, a u Dubaiju mu je dodijeljena nagrada za kulinarska dostignuća. Kao dijete htio je biti kipar, a postao je kuhar. Očito su mu kreacija i inovativnost zapisani negdje u genetskom kodu. Drugu godinu zaredom proglašen je chefom godine u prestižnom izboru Dobrih restorana. Tomislav Gretić. Široj javnosti poznat i kao član žirija najpoznatijih kulinarskih showova “Masterchef” i “3, 2, 1-kuhaj!”.

Ovog svibnja odazvao se pozivu salzburškog Ikarusa te koncipirao autorski meni od osam slijedova i četiri predslijeda koji se ispostavio kao odmak od svega prethodno predstavljenog. Monokromatske boje, autohtone namirnice i jedinstven okus ispričale su priču koja je oborila s nogu i velikog Eckarta Witzigmanna, inače prvog njemačkog chefa s tri Michelinove zvjezdice.

– Željeli smo dominantno istaknuti okus jela. Prezentacija često nadiđe okus, a to ne bi trebalo biti tako. Zato sam i koristio domaće maslinovo ulje i krvavice te istarsku kozju skutu i jogurt. Ovo je i prvi put da sam uspio i sam uživati u svojim jelima koja sam pripremio. Vrlo neobično, ali jako pozitivno iskustvo – otkrio nam je Tom.

Čime se bavi i koji su sljedeći pothvati chefa godine?

Budući da je kulinarska kreativnost i sloboda u tom smislu neka misao vodilja, odlučio je na trenutak ostaviti degustacijske menije, kuhinje renomiranih restorana i baviti se onim što najviše voli. Kreativnim kulinarstvom. Zamislite si mogućnost da možete kušati najfinija i najmaštovitija jela pripremljena od strane vrhunskog chefa i njegova tima.

Zamislite si mogućnost da se sva ta divna jela pripremaju s povrćem iz vrta ili obližnjeg placa, lokalnih ribara, maslinara i mesara, a opet dostupnost i vrhunskih gastroluksuza. Da naučite kako od namirnica koje nikad niste koristili stvarati božanstvena jela. To je postala stvarnost i zove se Chef’s Mess. Tom sa svojim timom Tvrtkom i Mirjanom Gretić te Sanjom Aleksić odlučio je pokrenuti inovativni koncept kojeg još nismo imali prilike vidjeti na ovim prostorima.

Neka generalna zamisao je da svojim food truckom putuju po Lijepoj našoj oduševljavajući gastro entuzijaste svojim jelima. Budući da žele približiti kulturu hrane ljudima, pokazati kako hrana doista spaja ljude i pritom ne mora biti skupa ili pretenciozna da bi bila ukusna, trudit će se biti konkurentni i u cijenama. Osim toga, odlučili su prikazati javnosti na koji način kreiraju svoja jela i kako ne morate biti kulinarski virtuoz da biste i vi imali slična jela unutar svoja četiri zida.

Tako će uskoro snimiti TV emisiju u sklopu koje će se kuhati stvarnim klijentima, bilo da se radi o serviranoj večeri u pet slijedova za društvo od dvadeset ljudi ili koktel-zabavi od dvjesto uzvanika. Žele približiti iskrenu hranu koja je polako počela jenjavati, a kvaliteta i svježina namirnica su im svakako imperativ. Chef’s Mess zasigurno će postataviti nove trendove u gastronomiji kojih sada i vi možete biti dio, a više informacija potražite na njihovoj web stranici chefsmess.net.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:45