Slatka kombinacija

Neodoljiva čokoladna pita s kremom od krušaka

 Mario Kučera /
Kruške možete iskoristiti i u slatkim i u slanim kombinacijama.

Mi smo se ovaj put odlučili za slatku verziju! Sočne kruške izrezane na kriške i ispečene na roštilju ili grill tavi i servirane s gorgonzolom ili nekim jačim kremastim sirom uz rikulu ili radič sjajan su izbor za lagani brzinski obrok. Ova pita iziskuje malkice više vremena, ali sve nadoknađuje u okusu!

Mario Kučera / Hanza Media

Trebat će vam:

Za tijesto:

4 žumanjka
125 g maslaca
1 vanilin šećer
50 g šećera
250 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 g otopljene čokolade za kuhanje

Za nadjev:

6 manjih zrelih krušaka
50 g bijele čokolade
3 žlice bijelog vina
2 žlice maslaca
šaka pistacija

Mario Kučera /

Priprema:

Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte maslac, prstohvat soli i otopljenu čokoladu, zamijesite, oblikujte kuglu, omotajte ju u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Na malo maslaca omekšajte narezane kruške. Dodajte vino, a bijelu čokoladu kada su se kruške već gotovo raspale i promiješajte. Pecite tijesto 5 do 7 minuta, a zatim ulijte smjesu i pecite još 12 minuta na 200 stupnjeva. Ohlađenu pitu pospite pistacijama.

Njam!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:30