Najslađi bobičasti doručak za 30 minuta

Blueberry crumble
 / Getty Images/iStockphoto
Ovome ne možete odoljeti!

Kako zasititi četiri do šest gladuša koji vole slatko, bobice i svježe pečeni mirisan doručak? Stiže jedan jednostavan i prefin način za koji će vam trebati ravno-pola sata!

Slušajte ovu kombinaciju:šumsko voće, najdeveno keksima od cjelovitih žitarica, kratko zapečenih, a prelivenih domaćim ili grčkim jogurtom ili kefirom, a za grešno dobar užitak…s puuuno sladoleda!

Sastojci:

  • 700 g šumskog voća (jagode, borovnice, maline, ribizi..)
  • 100 ml javorovog sirupa
  • 50 g šećera u prahu
  • 3 jušne žlice zobenih pahuljice
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica limunovog soka
  • malo cimeta
  • Za nadjev:
  • 300 g zobenog brašna
  • 1 žlica praška za pečenje
  • prstohvat soli
  • 60 g maslaca (narezanog na male komadiće)
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 veliko jaje

/ Getty Images/iStockphoto
Mixed Berry Crumble Dessert with Ice Cream in the Background

Napravite nadjev tako da pomiješate šumsko voće, javorov sirup, šećer i malo cimeta pa stavite u posudu i zagrijte na srednjoj vatri do vrenja. Kuhajte kojih 3 do 4 minute dok ne dobijete homogenu smjesu s kompaktnijim “sirupom”.

U “manjoj” drugoj posudici pomiješajte zobene pahuljice, vodu i limun pa ih pridodajte smjesi sa šumskim voćem te kuhajte dodatne 2-3 minute. Konstantno miješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Kako biste napravili “tijesto” pomiješajte zobeno brašno, prašak za pečenje i prstohvat soli u širu posude te pridodajte i maslac narežite na komadiće. U maloj posudici pomiješajte jedno jaje, mlijeko i javorov sirup. Pridodajte mokre sastojke suhima pa miješajte dok ne postignete homogenu smjesu.

U male posudice stavite prvo nadjev a zatim ga prekrijte prethodno opisanom smjesom za tjesto. Zapecite 25 do 30 minuta na 185°C. Imajte na umu da nadjev mora biti sočan, a korica zlaćane boje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:56