Ljutiku sitno nasjeckamo i pirjamo na maslinovu ulju do zlatne boje, dodamo đumbir narezan na kolutove ili malo krupnije komade, ne treba ga ribati.
Poklopimo posudu s rakovima, pojačamo plin i svako malo protresemo posudu da se rakovi pomiješaju s umakom.
Poslije otprilike pet minuta podlijemo prvo vinom, a zatim ribljim temeljcem.
Serviramo posuto peršinovim listom i domaćim baguetteom. Uz jelo serviramo i cvijet soli pa si svatko može posoliti rakove po svom ukusu.
2/4
Losos narežemo na kocke debljine najmanje 3 cm, a rižine rezance namočimo u mlakoj vodi. Rezanci se nikako ne smiju kuhati kao ostale tjestenine jer bi se se pretvorili u ljepljivu kašu.
Kocke lososa pečemo prvo na koži pa onda s druge strane te pazimo da u sredini ostane srednje pečen.
Shitake gljive nasjeckamo i sotiramo na đumbiru i češnjaku, a pred kraj dodamo špinat i rižine rezance (ocijeđene).
Podlijevamo potom domaćim teriyaki umakom i sotiramo dok ne špinat. Serviramo s limetom i dimljenom soli
3/4
Napravimo biskvit od jaja, čokolade i maslaca te na trgani biskvit serviramo jagode, čokoladni ganache, ganache od naranče i svježu metvicu.
Pospemo s malo cvijeta soli i prelijemo leccino maslinovim uljem.
4/4
Brancin filetiramo pa ga prije pečenja posušimo i stavimo peći na tavu na maslinovo ulje s kožom prema dolje.
Pazimo da vatra bude srednje jačine (u slučaju da je deblji filet stavite na njega komad alu-folije da se para vraća na gornju stranu jer ga ne okrećemo). Kreker od rogača napravimo od jaja, brašna, maslinova ulja i brašna rogača.
Šalšu napraviti od cherry rajčica i češnjaka. Mladi luk pečemo s ribom u tavi i serviramo s nori algama, limunovim sokom, maslinovim uljem i cvijetom soli koji se servira gostu da on sam posoli jelo na tanjuru.