Najbolji savjeti iz stranih kuharica koji bi vam mogli spasiti Božić

Ne možete si priuštiti sve, ali možete imati njihove najbolje savjete

1. Kajganu pripremite na tavici iznad posude s vodom (na parnoj kupelji) tako će biti puno sočnije, Inside the Test Kitchen , Tyler Florence

2. Volite vinaigrette umak? Ako želite gušći dodajte malo preostale smjese za punjenje “vražjih jaja”, Prune, Gabrielle Hamilton

3. Kako bi salata bogatija okusom dodajte malo mljevenih oraha, Harold Dieterle’s Kitchen Notebook , Harold Dieterle and Andrew Friedman

4. Namočite smeđu rižu na 30 minuta kako bi bila pahuljasta. My Perfect Pantry , Geoffrey Aakarian

5. Umjesto da gubite vrijeme sjeckajući češnjak ubacite cijeli oguljeni češanj u blago zagrijano ulje te će dodatnim zagrijavanjem pustiti svoje sokove., A good food day, Marc Canora

6. Kako bi dodatno omekšali poriluk i potencirali njegov okus, lagano ga pošećerite, kuhajte ispod papira za pečenje i poklopite. Eat, Nigel Slater

7. Dodajte nekoliko kapi octa u tijesto za pitu, tako će korica biti hrskavija. Make it ahead: A barefoot Contessa Cookbook, Ina Garten

Recipe Books
/ StockFood

8. Koristite silikonsku “špatulu” za miješanje rižota. Nježnija je od metalne ili drvene kuhače pa ćete lakše postići “kremoznost”, The Tucci Table, Stanley Tucci

9. Kad pečete pečenku, na papir za pečenje ili direktno na pleh stavite malo masnoće. Pa pustite nekoliko minuta. Zatim dodajte sve sastojke. Tako neće biti suhi. How to Cook Everything Fast, Mark Bittman

10. Ako ste prerano pripremili umake i brinete da se struktura neće održati dok gosti ne stignu pohranite umak u termosicu. Odnosi se na bilo koji umak kojem je baza maslac. Jamie’s Comfort Food, Jamie Oliver

11. Ako kuhate kukuruznu krupicu namočite je najmanje 6 sati ranije, skuhat će se znatno brže i očuvat će okus kukuruza u krupici. Heritage, Sean Brock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:25