Pivovara: Schloss Eggenberg (Austrija),
stil: doppelbock
alkohol: 14%
Kuha se samo 6. prosinca i odležava se 10 mjeseci prije punjenja u boce. S vremenom okus postaje sve kompleksniji, pa je čak i preporučljivo konzumirati ga nakon još par godina odležavanja u boci. Najbolje se slaže s jačim mesnim jelima ili uz deserte, naročito čokoladne, a i sam može biti odličan desert.
Vrutak: 28,98 kn – 0,33 l
3/4
Pivovara:Carlow Brewing Company (Irska)
stil: Začinjeni tamni ale, alkohol: 4,3%
Potpuno drugačije pivo od prethodnih, koje svoje zimske arome ne razvija samo iz slada i hmelja već ponajviše iz cimeta, svježeg narančinog soka i kokosa koji mu se dodaju u procesu proizvodnje. Odličan je kao aperitiv, ali izvrsno se slaže s desertima poput tarta od višanja ili marelica. Još ćete više iznenaditi nepce probate li ovo pivo u kombinaciji sa svježe ubranim jagodama lagano posipanim mljevenim crnim paprom!
Vrutak: 14,98 kn – 0,5 l
4/4
pivovara: Sierra Nevada Brewing Company (SAD)
stil: India Pale Ale
alkohol: 6,8%
Specijalno sezonsko pivo iz jedne od najpoznatijih američkih pivovara. Vrlo je pitko, dosta svježeg okusa za zimsko pivo, čemu ponajviše pridonose arome citrusa i bora. Nikako nećete promašiti ako za poslužite uz božićnu puricu, ali ni u drugim prilikama kada se na stolu nađe fish