Može li čokolada dosaditi?

Jako ružni i još ukusniji-browniesi!

Ne. Čokolada ne može dosaditi. Barem mi tako mislimo, a vjerujemo kako će se velika većina s nama i složiti. Omiljeni, ružni i jako ukusni. Tako bi u tri riječi mogli opisati američke browniese kojih nekim čudom uvijek bude premalo. Donosimo vam još jedan recept koji morate isprobati za jako ljepljive prste i zamrljane zube. Mi ne možemo zamisliti bolje i jednostavnije iznenađenje od ovog-jako čokoladnog.

Evo što vam treba:

  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 400 g tamne čokolade
  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 150 g brašna
  • prašak za pecivo
  1. Na štednjaku, na pari uz stalno miješanje otopite čokoladu i maslac. U drugoj posudi prosijte brašno s praškom za pecivo.
  2. U duboku posudu stavite šećer (možete dodati i vanilin šećer te nekoliko kapi ruma), ulijte čokoladu i promiješajte pjenjačom.
  3. U posebnoj zdjelici pjenjačom umutite jaja i dodajte ih u mješavinu čokolade. Možete dodati i “suzice” od čokolade.
  4. Tijesto za browniese (kao i tijesto za muffine) uvijek se miješa ručno i to pjenjačom, tek toliko da se smjesa poveže .
  5. Na kraju tekuću smjesu od čokolade i šećera (te željenih dodataka) ulijte u brašno prosijano s praškom za pecivo.
  6. Kalup promjera 24×24 cm namastite i posipajte brašnom ili obložite papirom za pečenje pa ulijte smjesu i poravnajte ga. Prema želji, prije pečenja možete posipati čokoladnim “suzicama” i stavite u pećnicu na 180 °C pa pecite 25-30 minuta.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:30