Moja špajza: Tomislav Škunca

Tomislav Škunca ili Škuf, kako ga uglavnom zovu, po struci je kuhar koji je odlučio postati prvi hrvatski profesionalni food stilist. Živio je, kuhao i radio u Njemačkoj, Engleskoj i Španjolskoj, a onda je i nekoliko puta oplovio svijet radeći na brodovima. Nakon povratka u Hrvatsku osnovao je agenciju za head-hunting specijaliziranu za zapošljavanje u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Trenutno je stručni savjetnik i producent hrane na snimanju Masterchefa, ali prije druge sezone putuje u Ameriku po dodatno obrazovanje uz food stylinga.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru ABC sir, sambal oelek, kapari, kiselo mlijeko, pokoje pivo

Uobičajeni doručak voće, žitarice, čaj, ponekad jaja, a ponekad špek, luk, kobase, ajvar…

Uobičajena večera salata i sendvič… i sladoled uz filmove

Kava ili čaj vidi pod 2

Idealan obrok New York Strip Steak

Omiljeni restoran Prasac u HR, Nobu restaurants INT

Najdraži kuhar Tomislav Gretić HR, Sam Choy INT

Omiljeno bezalkoholno piće mineralna voda

Omiljeno alkoholno piće kompletić (rakija i pivo)

Omiljena namirnica tuna i frendovi

Sve ima bolji okus s… dobrom ekipom na jedrilici, pogotovo napolitanke s mlijekom pri popodnevnom maestralu

Gastroluksuz bez kojeg ne mogu kobe beef, jednom probao i nikako da me prođe

Comfort food špageti bolonjez – najbolja hrana na svijetu + ostali specijaliteti pod rubrikom “mama”

Omiljeni kuhinjski gadget štapni mikser

Lokacija za večeru iz snova Modra špilja na Biševu

Čokolada ili voće čoksa, može i u kombinaciji s voćem

Idealan desert knedle sa šljivama i puno prezli, ako se na to može gledati kao na desert…

Omiljeni začin svježi korijander, jako ga volim

Slatko ili slano slano kao more

Najdraže hrvatsko maslinovo ulje masLUNovo ulje Lun, otok Pag

Najdraža riba gof

Omiljeno domaće crno i bijelo vino bijelo: Clai Sv. Jakov malvazija, crveno: Boškinac, cabernet sauvignon, merlot

Omiljena vrsta sira limburger

Kad netko kaže meso, ja pomislim na… svoju tetu mesarku s placa

Omiljena vrsta i komad mesa pola mladog janjca

Zabranjeni užitak grah, ne da mi Martina, ha-ha-ha!!!

Junk kojem ne mogu odoljeti masna lepinja na Hreliću

Omiljena zimnica kisela cikla

Što bih skuhao za romantičnu večeru Kakva romantika? Ma ispeko bih vola na ražnju ako treba…

Sastojci moje omiljene pizze artičoke, crveni radič i panceta

Nikada ne jedem… na prazan želudac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:55