Nebitna je lokacija, bitno je društvo! Jedan od nositelja novije hrvatske gastro scene Tomislav Gretić, trenutno chef u luksuznom rovinjskom hotelu Monte Mulini, ljubitelje i poznavaoce hrane odavno je osvojio. Uz vrhunske namirnice, Tomu je najbitnije u čijem druątvu jede..
5 stvari koje uvijek imam u frižideru mlijeko, mineralna voda, maslac, jogurt, salata
uobičajeni doručak nema ga, odnosno kava
uobičajena večera za kasniju večeru muesli, a za raniju sve i svašta
kava ili čaj kava, kratki espresso bez mlijeka i šećera, a ako baš čaj, onda od mente
idealan obrok vrlo polagan, s mnogo okusa i sljedova
omiljeni restoran kako za koju priliku, ako riba onda Batelina, ako meso onda Morgan, a ako hrana i druženje onda Le Mandrać
najdraži kuhar Marco Pierre White
omiljeno bezalkoholno piće mineralna voda
omiljeno alkoholno piće pivo, a uz obrok vino
omiljena namirnica riba
sve ima bolji okus s društvom
gastroluksuz bez kojeg ne mogu guščja jetra
kod kupnje hrane rastrošan sam na hranu
omiljeni kuhinjski gadget dobra tavica
comfort food pasta
lokacija za večeru iz snova nebitna je lokacija, bitno je druątvo
čokolada ili voće čokolada
idealan desert čokolada
slatko ili slano slano
omiljeni začin timijan
najdraže hrvatsko maslinovo ulje ascolana tenera
omiljeno domaće bijelo i crno vino Sv. Jakov od Claija i Teran Re od Roxanicha
omiljena vrsta sira roquefort u bilo kojoj varijanti
najdraža riba atlantski brancin
kad netko kaže meso, ja pomislim na janjetinu
omiljena vrsta i komad mesa janjeća plećka
zabranjeni užitak ne postoji
junk kojem ne mogu odoljeti dobar hamburger tu i tamo
omiljena zimnica ajvar
što bih skuhao za romantičnu večeru ovisi o osobi kojoj kuham
sastojci moje omiljene pizze margherita, na koju stavim rikulu i Serano šunku kada je pizza već pečena
nikada ne jedem cvjetaču