Moja špajza: Tom Gretić

Nebitna je lokacija, bitno je društvo! Jedan od nositelja novije hrvatske gastro scene Tomislav Gretić, trenutno chef u luksuznom rovinjskom hotelu Monte Mulini, ljubitelje i poznavaoce hrane odavno je osvojio. Uz vrhunske namirnice, Tomu je najbitnije u čijem druątvu jede..

5 stvari koje uvijek imam u frižideru mlijeko, mineralna voda, maslac, jogurt, salata

uobičajeni doručak nema ga, odnosno kava

uobičajena večera za kasniju večeru muesli, a za raniju sve i svašta

kava ili čaj kava, kratki espresso bez mlijeka i šećera, a ako baš čaj, onda od mente

idealan obrok vrlo polagan, s mnogo okusa i sljedova

omiljeni restoran kako za koju priliku, ako riba onda Batelina, ako meso onda Morgan, a ako hrana i druženje onda Le Mandrać

najdraži kuhar Marco Pierre White

omiljeno bezalkoholno piće mineralna voda

omiljeno alkoholno piće pivo, a uz obrok vino

omiljena namirnica riba

sve ima bolji okus s društvom

gastroluksuz bez kojeg ne mogu guščja jetra

kod kupnje hrane rastrošan sam na hranu

omiljeni kuhinjski gadget dobra tavica

comfort food pasta

lokacija za večeru iz snova nebitna je lokacija, bitno je druątvo

čokolada ili voće čokolada

idealan desert čokolada

slatko ili slano slano

omiljeni začin timijan

najdraže hrvatsko maslinovo ulje ascolana tenera

omiljeno domaće bijelo i crno vino Sv. Jakov od Claija i Teran Re od Roxanicha

omiljena vrsta sira roquefort u bilo kojoj varijanti

najdraža riba atlantski brancin

kad netko kaže meso, ja pomislim na janjetinu

omiljena vrsta i komad mesa janjeća plećka

zabranjeni užitak ne postoji

junk kojem ne mogu odoljeti dobar hamburger tu i tamo

omiljena zimnica ajvar

što bih skuhao za romantičnu večeru ovisi o osobi kojoj kuham

sastojci moje omiljene pizze margherita, na koju stavim rikulu i Serano šunku kada je pizza već pečena

nikada ne jedem cvjetaču

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:35