Naslovnica » Moja špajza: Arman Vukelić

Moja špajza: Arman Vukelić

Ocijeni članak:

Čega uvijek mora biti u njegovoj špajzi otkrio nam je ovoga tjedna Arman Vukelić, zastupnik za japanske keramičke Kyocera noževe kojemu je upravo nož najdražikuharski pribor. Iako ne kuha, nožem se služi za rezanje omiljenog mu baranjskog kulena, mortadele i vrhunskog Livanjskog i Krasnarskog sira kojih uvijek mora biti u njegovom frižideru. Arman voli pojesti dobar komad mesa, osobito s roštilja,no slabost slatko pa mu u špajzi ne smije nikada nedostajati čokolade.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru mortadela, voćni jogurti, riblje konzerve s povrćem, Baranjski kulen i jogurt u boci
uobičajeni doručak gotovo nikad ne doručkujem, osim kad sam u hotelu
uobičajena večera večeram često nekoliko puta: u 19, 21 pa i u 23 sata. A onda me peče savjest.
kava ili čaj? čajeve pijem samo kad sam bolestan, dakle kava u svakoj prilici
idealan obrok teleći naravni odrezak s povrćem na žaru

omiljeni restoran “Kod Vukušića” Zagreb, dobra hrana, društvo i prijatna posluga
najdraži kuhar Supruga. Navikao sam se na njezin način pripremanja hrane
omiljeno bezalkoholno piće nakon sportskih uvijek naručim Iso-sport
omiljeno alkoholno piće naša piva, i to Ožujsko i Pan. Valjda sam se navikao na okus
omiljena namirnica sarma ili domaće krvavice

sve ima bolji okus s tartarom ili hrenom, ovisi što se jede
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu isprobavanje novih jela po restoranima
kod kupnje hrane rastrošan sam na… kvalitetu, kupujem vrlo često skuplje domaće proizvode jer vjerujem da nam izvana uglavnom uvoze smeće
omiljeni kuhinjski gadget keramički nož, jer je uvijek oštar
comfort food vješalica punjena sirom ili vratinom s mladim krumpirom
lokacija za večeru iz snova negdje uz more – Sv. Juraj, lagana muzika, riba na žaru
čokolada ili voće? voće izdrži nekoliko dana u frižideru, a čokolada nastrada u rekordnom roku
idealan desert palačinke s orasima
slatko ili slano? slatko, ali često bude slano jer proradi savjest
omiljeni začin peršin, celer, ružmarin, bosiljak
najdraže hrvatsko maslinovo ulje kupio sam putem na Pelješcu od domaćih ljudi i bilo je jako dobro
omiljeno domaće crno i bijelo vino dobar Dingač, Postup, Vrbnička žlahtina ili Graševina
omiljena vrsta sira tvrdi Livanjski ili Krasnarski sir
najdraža riba škarpina i lignje
kad netko kaže meso, ja pomislim na… miješano meso sa žara
omiljena vrsta i komad mesa svinjski lungić i pikantni umak
junk kojem ne mogu odoljeti burek i to “baš burek”
zabranjeni užitak praline i bajadere
omiljena zimnica ajvar i kiselo zelje
što bih skuhao za romantičnu večeru špagete Bolognese kad bih znao
sastojci moje omiljene pizze… sir, šunka, gljive, masline, slavonske kobasice
nikada ne jedem… janjetinu, jetrica i fileke

0 komentara

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook