Izvor naslovne fotografije: Foto
Ovo je jedinstvena kombinacija koja nije odveć popularna (nepošteno)! Ako imate malo jabuka i đumbira predlažemo da to odmah promijenite. Malo promjene, pogotovo ukusne ne može škoditi i zato vam donosimo recept kako napraviti maslac od jabuka i đumbira.
Pobrinite se da imate (ako želite dvije manje teglice):
2 kg jabuka
250 ml jabučnog soka
125 g smeđeg šećera
prstohvat svježe ribanog đumbira.
Zagrijte pećnicu na 180°C, a u tavici pomiješajte sve sastojke te ih pirjajte na srednje jakoj vatri. Pirjajte kojih 25 minuta dok jabuke ne omekšaju. Zatim ih stavite u blender i usitnite.
Preselite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zapecite na kojih 20 minuta, a zatim sastružite dno pleha kako jabuke ne bi zagorjele. Ponavljajte istu radnju svakih dvadesetak minuta, a sve zajedno pecite kojih 2 i pol sata dok jabuke ne postanu lijepo karamelizirane. Potpuno ohladite i premjestite u hladnjak gdje ih možete održati i do tjedan dana.
Zapravo ne trebate masnoću da napravite jabučni “maslac” treba vam samo drvena kištrica domaćih jabuka.