Maslac od jabuka koji možete napraviti sami!

Kad su jabuke svuda oko nas!

Izvor naslovne fotografije: Foto

Ovo je jedinstvena kombinacija koja nije odveć popularna (nepošteno)! Ako imate malo jabuka i đumbira predlažemo da to odmah promijenite. Malo promjene, pogotovo ukusne ne može škoditi i zato vam donosimo recept kako napraviti maslac od jabuka i đumbira.

Pobrinite se da imate (ako želite dvije manje teglice):

2 kg jabuka

250 ml jabučnog soka

125 g smeđeg šećera

prstohvat svježe ribanog đumbira.

Zagrijte pećnicu na 180°C, a u tavici pomiješajte sve sastojke te ih pirjajte na srednje jakoj vatri. Pirjajte kojih 25 minuta dok jabuke ne omekšaju. Zatim ih stavite u blender i usitnite.

Preselite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zapecite na kojih 20 minuta, a zatim sastružite dno pleha kako jabuke ne bi zagorjele. Ponavljajte istu radnju svakih dvadesetak minuta, a sve zajedno pecite kojih 2 i pol sata dok jabuke ne postanu lijepo karamelizirane. Potpuno ohladite i premjestite u hladnjak gdje ih možete održati i do tjedan dana.

Zapravo ne trebate masnoću da napravite jabučni “maslac” treba vam samo drvena kištrica domaćih jabuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:46