Ljubav borovnice i đumbira

Food. Delicious blueberry pie on the table
Dvije superzdrave namirnice u slasnoj piti

Tako je, ovu pitu neće moći pojesti bez da na savršeno čistoj, bijeloj majici ne ostavite tragove ljubičastih prstića. Probudite dijete u sebi i napravite pitu koja će dobro doći ujutro za doručak ili navečer kao lijek prije spavanja!

Trebati će vam:

Za tijesto:

  • 2¼ šalice brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica plus 2 žlice rashlađenog maslaca, izrezanog na komade
  • 1 žlica jabučnog octa

Za nadjev:

  • 1¼ šalice šećera
  • ¼ šalice kukuruznog škroba
  • 1 žličica naribane korice limete
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • prstohvat soli
  • 6 šalica svježih borovnica
  • ¼ šalice svježeg soka od limete
  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice Demerara šećera

Food. Delicious blueberry pie on the table

Priprema:

Pomiješajte brašno, šećer i sol u velikoj zdjeli. Dodajte 1 šalicu maslaca. Prstima utrljajte maslac u brašno. Pomiješajte ocat i 3 žlice hladne vode te ih dodajte u maslac i brašno. Prebacite tijesto na radnu površinu i mijesite ga. Podijelite tijesto u 2 komada te ih pritisnite kako bi se izravnali, zamotajte ih u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat. Zagrijte pećnicu na 250°C. Pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, limetu, đumbir i sol u velikoj zdjeli. Dodajte borovnice i sok od limete. Razvaljajte jedan komad tijesta da vam stane u kalup za pečenje. Dodajte smjesu od borovnica. Rubove tijesta premažite smjesom jajeta i vode. Razvaljajte i drugi komad tijesta te njime preklopite pitu. Pritisnite rubove prstima da se spoje. Na piti nožem izrežite nekoliko ravnih linija i pospite Demerara šećerom. Pitu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko sat i pol. Režite ju nakon što se ohladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:57