STIŽU VRUĆINE

VIDEO: UZ JEDNOSTAVAN TEST U TRI SEKUNDE PROVJERITE JESTE LI DEHIDRIRANI Imate li dosta vode u vašem tijelu da biste bili zdravi?

 CROPIX
 

Sada kada ljeto samo što nije zakucalo na vrata važno je upamtiti da, kako bi bili zdravi, morate konstantno biti hidrirani, a ovaj jednostavan test u tri sekunde otkrit će nedostaje li vašem tijelu vode.

Test uključuje provjeru trugora - odnosno elastične napetosti kože. Naime, ako ste dovoljno hidrirani vaša koža može promijeniti svoj oblik i vratiti se u početni.

Sve što morate učiniti jest uštipnuti se na par sekundi kako biste vidjeli hoće li se koža brzo vratiti u početno stanje - najlakše je uštipnuti nadlanicu, zadržati stisak tri sekunde, a zatim pustiti. Ako se koža odmah vrati u normalni položaj znači da ste dovoljno hidrirani. No, ako vašoj koži treba trenutak da bi se vratila u početno stanje, znači da nije baš elastična i da vašem tijelu nedostaje tekućine, piše Medline Plus.

Ako ste malo dehidrirani, zamijetit ćete da se vaša koža vraća na mjesto malo sporije nego što bi trebala.

Ukoliko test pokaže da ste dehidrirani, ne trebate se prestrašiti, samo uzmite odmah dovoljno tekućine, jedite prikladno i osigurajte koži njegu u obliku losiona.

Međutim, ovaj test nije jednak kod mladih i starih ljudi, jer starnjenjem naša koža gubi elastičnost i kolagen, te iako je tijelo hidrirano, koža se sporije vraća u prvotno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 12:41