Lawrence voli čokoladne kolače

Ultimativni čokoladni kolač iz francuske kuharice Joanne Harris

Volite Francusku, u snovima se penjete na Eiffelov toranj, u slobodno vrijeme slušate francuske šansone, a često doručkujete kroasane čisto kako biste zadržali taj “francuski štih”. Volimo francuske kuharice pa smo odlučili s vama podijeliti jedan odličan recept iz kuharice Joanne Harris, ondje poznat kao Lawrenceov kolač koji bi vas trebao oboriti s nogu!

  • 180 g tamne čokolade (najmanje 70% kakao udjela)
  • 175 g omekšalog maslaca
  • 125 g smeđeg šećera
  • 200 g mljevenih badema
  • 4 jaja (odvojite bjelanjke i žutanjke)


    .
  1. Zagrijte pećnicu na 150°C
  2. Pleh promjera 25cm obložite papirom za pečenje.
  3. Razlomite čokoladu na komadiće i otopite je.
  4. Maslac i šećer miksajte dok ne postanu kremasti. Dodajte žumanjke, mljevene bademe i ohlađenu otopljenu čokoladu pa miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa pažljivo dodajte smjesi od čokolade i badema dok se sve ne sjedini.
  6. Smjesu ulijte u pleh pecite 35 minuta. Pustite da se ohladi pa izvadite biskvit iz kalupa.
  7. Poslužite s kuglicom sladoleda, umakom od jagoda ili kiselkastom marmeladom kao što je ona od naranči, mandarine ili marelica.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:27