Zašto nigdje kod nas nije bilo moguće pojesti prave domaće štrukle onako usput, s nogu, a bez odlaska u restoran, nažalost ne znamo. Napraviti štrukle treba znati, a vjerujemo da ima puno kuhara i kuharica koji to znaju. Jednu takvu kuharicu, po zanimanju slastičarku, pronašao je trojac Igor Mladinović, Sven Mladinović i Alen Markulin, koji su u Skalinskoj ulici otvorili prvi restorančić u Zagrebu posvećen štruklama.
La Štruk je mjesto gdje se može doći na kuhane i zapečene, slane i slatke štrukle sa sirom, štrukle s tartufima, borovnicama, medom i orasima, jabukama i cimetom. To je stalna postava štrukli na njihovu meniju, ali tu je uvijek i dodatni specijal koji se priprema s namirnicom u sezoni. Tako su tu i štrukle s koprivama. A uskoro će imati i juhu sa štruklama.
– Nismo htjeli nuditi hranu koje ima na svakom koraku, htjeli smo nešto autentično, tradicionalno, naše, nešto što volimo mi i što će biti zanimljivo i onima koji ne žive u Zagrebu i Hrvatskoj, pa je ovo bio logičan izbor. Naš je cilj prodavati najbolji mogući domaći proizvod – kaže Igor Mladinović i nastavlja: -Dugo smo radili na tome, dugo smo tražili pravu osobu koja će pripremati štrukle, dugo smo i sami isprobavali različite recepture. Pronašli smo recept koji je naša kuharica doradila i učinila ga još boljim.
Palac gore za realizaciju jer konačno i Zagreb ima svoj gastro suvenir.