Vjerojatno ne može zdravije i hranjivije od domaćeg kukuruznog kruha. Za vas smo iskopali jednostavan recept za najukusniji kukuruzni kruh. Nadamo se da ćete ga isprobati i javiti nam svoje dojmove!
Trebati će vam:
- 150 g kukuruznog brašna
- 400 g običnog glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- pol žličice sode bikarbone
- 3 žličice soli
- 1 dcl maslinovog ulja
- 600 ml mlake vode
- 1 jaje
Priprema:
Pomiješajte obično brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte maslinovo ulje i vodom zamijesite podatno tijesto. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, kada se zagrijala smanjite na 200 stupnjeva. Kruh stavite u nauljeni protvan i premažite 1 jajetom. Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva. Kada je kruh gotov, prekrijte ga krpom i pustite da se ohladi. Spreman je za klopanje!