Kuharica: Pedeset nijansi piletine

Nakon što je u kolovozu već izašla kuharica pod naslovom “Fifty Shades of Bacon” (“Pedeset nijansi slanine”), u studenom izlazi još jedna kuharica bez koje se više stvarno nije moglo živjeti – kuharica s receptima za piletinu inspirirana erotskim bestselerom “Pedeset nijansi sive”.

Nije za očekivati da će “Fifty Shades of Chicken” postići rekorde čitanosti kakve je dosegla knjiga na kojoj se parodija temelji, ali ako vas intrigiraju recepti poput onoga za svezanu piletinu, možda biste trebali iskoristiti popust koji se trenutačno nudi na Amazonu.

Čini se da se autor kuharice F. L. Fowler dobro zabavljao pišući jer dijalozi između pileta i Chefa koji se mogu pročitati u najavi zaista neodoljivo podsjećaju na one iz parodirane knjige, ali parodije nije pošteđen ni pretjerano raspojasani jezik kojim se služe autori kuharica. Tek ćemo vidjeti kakvi su recepti, ali čini nam se da uključuju dozu smijeha.

Uostalom, prenosimo vam jednog pa procijenite biste li i vi griz.



Za četiri osobe

  • 500 g pilećih bataka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica krupne soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1 ljubičasti luk, narezan na tanke ploške
  • 240 ml bijelog vina
  • 1 list lovora
  • štapić cimeta
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica meda

  1. Ugrijte pećnicu na 230°C. U velikoj zdjeli pomiješajte batke, češnja, sol i papar.
  2. U maloj posudi kuhajte zajedno luk, vino, lovor, cimet i prstohvat soli dok većina tekućine ne ispari. To će trajati 15 do 20 minuta. Na kraju dodajte maslac i med.
  3. Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedite po piletini pa sve stavite u pleh.
  4. Pecite dok piletina ne bude ravnomjerno pečena i dok luk ne omekša i ne karamelizira se, otprilike 25 minuta.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:37