Izvor: Legice u kuhinji
Još njihovih preukusnih receptića pronađite
ovdje
• 3 jaja
• 160 grama šećera
• 125 ml ulja
• pola hokaido tikve (cca 250 grama)
• pola žličice cimeta
• 180 grama glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• smeđi šećer i malo soka od limuna za ukrašavanje
Hokaido tikvu izrežite na šnite i ispecite u pećnici na 180 stupnjeva 30-ak minuta. Probajte nožićem da li je meso tikve mekano, ako je - vadite van na hlađenje. Kad se tikva ohladila, meso odstranite od kore i samo vilicom izgnječite da se pretvori u kašu.
Mikserom pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Miksajući dodajte i ulje. Dodajte ohlađeno meso hokaido tikve i cimet. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, prosijte i dodajte smjesi (nemojte koristiti mikser, dovoljno je promiješati kuhačom ili kuhinjskom lopaticom). Smjesu izlijte u nauljene i pobrašnjene kalupe i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca 25 min (ovisno o pećnici).
Kad se krafnice ohlade, poškropite ih s malo limunovog soka i uvaljajte u smeđi ili obični šećer. A možete ih preliti i s malo čokolade (opet ja i čokolada Laughing ). Ili ih naprosto ostavite kakve jesu, savršeno mekane i preukusne! Uživajte u ovom divnom jesenskom plodu