Jutarnji.hr
Premium
Vijesti
J2
Izbori
Sport
Scena
Kultura
Novac
Pretplata
Magazini
Dobra Hrana
Dom & Dizajn
Autoklub
Globus
Like putovanja
VauMijau
Servisi
Tiskano izdanje
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Moj profil
Odjava
Traži
StoryEditor External
StoryEditor Internal
Korak po korak: ljetne lazanje
Piše:
Jutarnji List
Objavljeno:
22. srpanj 2013. 17:40
1/
6
Rikulu izrežite na sitno. Blitvu ili špinat prethodno blanširajte i dobro ocijedite. Češnjak nasjeckajte što sitnije.
2/
6
U zdjelici pomiješajte povrće s češnjakom i svježim sirom i ricottom.Tikvice izrežite na kolutove i kratko popecite na tavi.
3/
6
Dno posude za pečenje namažite smjesom sira, poredajte sloj lazanja, pokapajte maslinovim uljem, složite tikvice i rajčice.
4/
6
Na povrće složite ploške mozzarelle i pospite sve parmezanom pa redajte red lazanja, sira s povrćem, tikvice i rajčicu, pa opet lazanje.
5/
6
Lazanje premažite ricottom, poredajte ploške mozzarelle i mini rajčica pa pecite na 180 stupnjeva. Ukrasite bosiljkom.
6/
6
Ove lazanje bez mesa nisu nimalo siromašne, u njima je obilje tikvica, rajčice, špinata i sira
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Prikaži komentare
08. svibanj 2024 03:01