snima: čitateljica Vesna Glaser
…i oduševio sve prisutne! Vesna je provjerila naš recept i morali smo objaviti njezine uspješne fotografske uratke, a vjerujemo kako je okus bio još bolji! U nastavku slijed recept:
- 175 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 2 Korica 2 limuna
- 200 g mljevenog maka
- 100 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 130 ml mlijeka
- Za glazuru:
- 1 Sok jednog limuna
- 150 g šećera u prahu
- Pjenasto izraditi maslac sa koricom limuna i šećerom. Postupno dodati jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja. Smjesa mora biti glatka i pjenasta. Ručno umiješati mak i prosijano brašno s praškom za pecivo. Na kraju umiješati i hladno mlijeko. Izliti smjesu u kalup i peći na 180°C 45-55 minuta (provjeriti čačkalicom da li je kolač gotov).
- Za glazuru: Dok se kolač peče, pripremiti glazuru. Pomiješati sok sa prosijanim šećerom u prahu i mutiti dok ne dobijete gustu, bijelu smjesu. Po potrebi dodati još šećera. Premazati kolač čim izađe iz pećnice.