Klasični francuski tost

French toasts on a wooden plate. A delicious meal.
Završite dan čistim dosadnim klasikom!

Znate kako kremastu i ”topi se u ustima” teksturu ima francuski tost ili kako ga još zovu: pohani kruh? Da, i mislili smo!

Nemojte misliti da ovaj bezvremenski klasik možete raditi samo tijekom vikenda jer jedino tada imate dovoljno vremena se pozabaviti pripremom ovog toplog i sočnog zalogaja. Napravite ga za večeru, ali ne pretjerujte! Znamo, znamo, trebali smo misliti o tome prije nego li smo vam raspisali ovaj recept za najbolji pohani kruh.

One french toast on a wooden plate. A delicious meal.

Pohani kruh može biti slani. Možete ga mazati domaće pripremljenim paštetama ili ga jesti samog uz šalicu mlijeka. Može biti i sladak. Samo posut sa mrvicom šećera u prahu ili premazan domaćim bakinim džemom. Za koju god se varijantu odlučili, mi vam donosimo najklasičniju varijantu pohanog kruha, a vi pustite svojoj mašti na volju što se nadjeva, premaza i posipa tiče!

French toasts on a wooden plate. A delicious meal.

Trebati će vam:

  • 6 jaja
  • 3/4 šalice vrhnja
  • 3/4 šalice punomasnog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 6 šnita kruha
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice ulja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 120°. Lagano istucite jaja, vrhnje, mlijeko, šećer i sol u velikom plitkom protvanu. Stavite kruh, a zatim ga lagano pritisnite dok ne osjetite da je počeo upijati krem smjesu – to je ključ za sočnu, ne suhu, teksturu. Okrenite kruh i ponovno lagano pritisnite dok kruh ne postane popunjen, ali ne i vlažan. Zagrijte 1 žlicu maslaca i 1 žlicu ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se zapjeni uzmite 3 šnite kruha, ostavite višak kreme da se ocijedi natrag u posudu i pržite u tavi dok ne postane zlatno smeđe, oko 2 minute po strani. Prebacite tost na na pleh i ostavite u zagrijanoj pećnici dok pripremate preostale kriške kruha s preostalim maslacem i uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:34