U ove keksiće možete staviti bombončiće, komadiće oraha, lješnjaka, badema i ostale orašaste plodove po želji. Ovdje možete naći još jedan recept za tamne keksiće s komadićima bijele čokolade za one koji vole brownies.
Potrebno za 28 komada:
85 g maslaca sobne temperature
30 ml ulja
110 g tamnog smeđeg šećera
50 g bijelog šećera
na vrh žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 jaje
160 g brašna
200 g čokoladnih kapljica
par kapi esencije vanilije
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Dva pleha obložite pek papirom.
Mikserom uzradite maslac i ulje. Dodajte obje vrste šećera, sodu i sol. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, žlicom pokupite smjesu ako vam se nakupi uz rubove posude. Umiksajte jaje i vaniliju. Dobro promiješajte. Dodajte brašno, ako ne možete promiješati mikserom, dovršite rukom. Na kraju rukom umiješajte čokoladne kapljice. Kuglice veličine oraha malo pristisnite između dlanova, poslažite na pleh sa razmakom, jer će se keksići raširiti.
Pecite ih 7 do 8 minuta (ovisno o pećnici), pazite da se ne prepeku, jer će onda biti tvrdi),kad ih izvadite iz pećnice oni moraju biti još malo mekani).Kad se ohlade pospremite ih u limenu kutiju.