Kako napraviti vegetarijanske lazanje?

Ljetna varijanta lazanja u kojima ćete utopiti rajčice i tikvice

Ovaj recept će vam uzeti sat vremena posla, ali priuštiti pravi gurmanski užitak? Prihvaćate li izazov odličnog ručka?

Ako je vaš odgovor potvrdan, u tom slučaju; trebat će vam:

  • 12 listova lazanja l 1 glavica luka
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 500 g rajčice l žličica šećera l
  • sjeckani bosiljak
  • maslinovo ulje
  • šaka suncokretovih sjemenki
  • šaka bučinih golica
  • nekoliko komada crvene cherry rajčice
  • žute cherry rajčice
  • sol, papar

Evo kako ih pripremiti:

  1. Nasjeckajte luk i prepržite ga na ulju. Rajčice ofurite i ogulite im kožu, pa ih stavite na luk. Pirjajte dok ne dobijete šalšu (mora biti vodenkasta). Pošećerite je, dodajte sol i papar i bosiljak.
  2. Tikvice operite i narežite na tanke šnite. Nauljite oblik. Na dno stavite listove tijesta, pemažite šalšom, pa poslažite tikvice. Stavljajte list tijesta, šalšu, tikvice pa ponovno tim redom. Posljednji list tijesta premažite samo šalšom i pospite sjemenkama.
  3. Pećnicu ugrijte na 180 °C pa pecite 20 minuta. Operite rajčice, prepolovite ih, izvadite lazanje iz pećnice, pa rajčice poslažite po vrhu s odrezanom stranom prema gore. Stavite u pećnicu i pustite desetak minuta da se cherry rajčice malo zapeku.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:04