Nije jednostavno napraviti dobar sushi. Riža vam se lako može prekuhati ili ostati pretvrda, ali to je možda i najmanji problem kad se dođe do zamatanja, slaganja i dekoriranja. Morate paziti na tisuću stvari, a činjenica da su sushi majstori samo prali rižu pune tri godine dok su prešli na sljedeći korak govori vam o težini pripreme savršenog sushija. Ipak, ako ste se odvažili na taj pothvat morate imati na umu neoliko stvari:
- dobro operite rižu i to dok ne primjetite kako je voda koja prolazi kroz rižu čista
- sushi se ne radi s toplom rižom već je pustite da se ohladi
- nemojte žuriti i trudite se težiti savršenstvu (Sushi majstori cijelu porciju naprave u 2 minute, velikom Gordonu Ramseyu trebalo je gotovo 15 minuta u početku)
- operite ruke i nemojte ih sušiti pa vam se riža neće lijepiti za prste
- nemojte prejako stiskati bambusovu podlogu jer bi vam unutrašnjost mogla izaći
- pobrinite se da su noževi kojima ćete rezati komadiće sushija dovoljno oštri
Trebate dobar recept? Kliknite ovdje
Trebate detaljniji prikaz pogledajte video u nastavku:
Kako se Gordon Ramsay u ulozi sushi majstora pogledajte ovdje: