Ljetne rajčice krenule su na tržnici. Nakon dugih kiša, zasjalo je sunce i sad je vrijeme da ih iskoristite i utopite u divnu šalšu.
Trebat će vam:
2 kg zrelih rajčica šljivara
3 veće glavice luka (grubo narezane)
3-4 češnja češnjaka
malo šećera
maslinovo ulje
svježi bosiljak
Izvor fotografije: A couple cooks
Na malo maslinova ulja, prodinstaje krupnije narezan luk dok ne postane staklast. Bolje je da koristite ljubičasti luk, a i slađi je. Zatim dodajte sitno rezani češnjak. zatim ubacite grubo narezane rajčice te ih nekoliko minuta kontinuirano miješajte na tavi, a zatim dodajte malo vode pa poklopite. Kuhajte tako nekih sat i pol, dva dok se rajčice u potpunosti ne raspadnu. Svakih 10 minuta pogledajte kako napreduje salsa, a po potrebi dodajte malo vode. Negdje na pola kuhanja dodajte nekoliko žlica šećera ako volite slađu salsu. Kad je skroz gotova obilno je začinite maslinovim ulje te pospite listićima svježeg bosiljka!
Izvor fotografije: Taste