Ako ste ustali prije svih iznanadite svoje ukućane malo drugačijim kruhom koji jako nalikuje kolaču. Naravno, ako ste ljubitelj banana jer se ipak ovdje ne radi o sasvim običnom kruhu.
Trebat će vam:
350 g brašna
1 čajna žličica praška za pečenje
prstohvat soli
125 g smeđeg šećera
60 g mascarponea
50 g maslaca (na sobnoj temperaturi i narezanog na komadiće)
2 veća jaja
4 veće banane (zgnječene)
*po želji čokolada narezana na komadiće (50 g)
1 šaka oraha (usitnjen na komadiće)
Mikserom izradite homogenu smjesu od smeđeg šećera, mascarponea i maslaca dok ne postane pahuljasta. Zatim dodajte jedno jaje, ponovno sve dobro izradite, a zatim i drugo te ponovite proces miksanja.
Smanjite brzinu na najnižu pa postepeno dodajte brašno i miksajte dok ne postignete jednoličnu smjesu. Kad ste postigli jednoličnu smjesu bez grudica dodajte zgnječenu bananu. Sad ponovno sve dobro izmiksajte.
Kad je gotovo dodajte komadiće čokolade i oraha.Ponovno sve dobro promiješajte, izlijte smjesu u pleh pa pecite sat vremena, a možda i koju minutu duže na 180°C.