Kako bi vaše dijete reagiralo na školske ručkove svjetskih kuhinja?

Šest američkih školaraca odlučilo je kušati ručkove iz raznih dijelova svijeta i evo što oni misle o tome...

Grupi američkih školaraca ponudili su tipične školske ručkove iz raznih dijelova svijeta. Rezultati studije Sveučilišta Cornell iz 2015. godine pokazali su kako djeca koja su otvorenija prema isprobavanju raznih vrsta hrane izrastaju u fizički aktivnije mlade ljude i teže zdravijoj prehrani.

Prva na redu bila je indijska kuhinja. Poslužili su im chaas (napitak na bazi jogurta), slatki kasari, samabar (tradicionalno jelo na bazi leće) i rižu.

“Je li ovo mlijeko? Znam da nije mlijeko…”, “Ne, ne sviđa mi se”, “Nema okus, samo je odvratno”, “Je li ovo slatki pire krumpir?” bile su rekacije na tradicionalni indijski obrok.

Zatim su otputovali u Francusku. Poslužili su im ratatouille (verzija našeg sataraša, jelo s puno povrća), komad lososa, rižu, brie (sir), baguette (francuski kruh-francuz) i voćni jogurt

“Ne…”, “Moram li to posjesti?”, “Odlično ovo mi je najgori dan u životu!”, “Volim Francusku! Baš je fancy… ” čini se da ih se francuska kuhinja ipak malo više dojmila od indijske…

Treći meni dolazi sa Kube, a poslužili su im žutu juhu od graška, taro korijen, pohani trputac, pileće kroketi i rižu.

“U stvari uopće nije tako loše…”, “Čovječe kako je ovo dobro”, “Što bi napravio kad bih ti rekao da jedeš korijen?” kubanska hrana zasad je najviše dojmila američke školarce iako su i ovdje imali prigovora na izbor namirnica i kombinacije na tanjuru.

Putujemo u Švedsku pa su im poslužili švedske palačinke, dvopek i sir, sok od skandinavskih bobica i salatu od mrkve

“Molim vas…stvarno ne volim sir..mrzim ovaj dan..” bio je jedan od glavnih komentara dok su uslijedili zvukovi i krikovi gađenja švedskom kuhinjom

Odlazimo na jug. Kenija. Poslužen im je githeri što je tradicionalno kenijsko jelo na bazi graha.

“Miriše fantastično!” “Mogla bih sve ovo pojesti!” čini se da je kenijska kuhinja naišla na plodno tlo kod mladih Amerikanaca iako sumnjamo da bi dobili iste reakcije da svakodnevno moraju konzumirati ovo jelo.

Japan su doživjeli uz mlijeko od jagode, krumpirove krokete, salatu od čičaka te japanasku juhu s rezancima

“Wow”, “Ne znam kako koristiti štapiće”, “Moj nos kaže kako ovo neće biti pre ukusno”, “Ja ipak više volim pizzu”

Afganistan se sjedinio u jednoj jedinoj visoko energetskoj pločici koja je zapravo bila pravo ugodno iznenađenje!

“Ovo je kolač- spužva!”, “Jako je tvrd zapravo..”, “Je li ti žao djece u Afganistanu budući da im samo to poslužuju? Zapravo, nije jer je jako ukusno!”

Ovim simpatičnim “gurmanima” ne možete odoljeti zato svakako pogledajte video u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:52