• 20 tvrdo kuhanih prepeličjih jaja
• 3 jaja
• 10 dag brašna
• 20 dag krušnih mrvica
• pola litre suncokretova ulja
• sol
• papar
Skuhana i oguljena prepeličja jaja posolite, uvaljajte u brašno,razmućena jaja i potom u krušne mrvice. Pržite ih u vrućoj masnoći pa ocijedite na kuhinjskom paprinatom ručniku.
Poslužite toplo uz umak od vlasca (kiselo vrhnje pomiješate sa sjeckanim vlascem, solju i paprom).
2/4
• 6 tvrdo kuhanih jaja
• 1 žlica kiselog vrhnja
• 1 čajna žličica curryja
• 2 žlice omekšalog maslaca
• sol
• papar
• 10 dag tanko rezane pancete
Pancetu složite na pleh za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne postane zlatnožuta. Ohladite je. Jaja prerežite po dužini i izvadite žumanca, koja potom izmiksajte sa senfom, curryjem, maslacem i začinima. U vrećicu za ukrašavanje stavite smjesu pa njom punite polovice jaja. Poslužite s pancetom i ukrasite po želji.
3/4
Za 4 osobe:
• 8 tvrdo kuhanih jaja
• 3 dl soka od cikle
• 3 dl vode
• 2 dl jabučnog octa
• list lovora
• dvije grančice timijana
• jedna čajna žličica šećera
• sol
• papar
Vodu prokuhajte, dodajte sol, šećer, sok od cikle, ocat i začinsko bilje pa maknite s vatre. Dodajte papar i oguljena jaja. Stavite u staklenku i držite na hladnom mjestu. Najbolje je da odstoje jedan dan prije posluživanja.
4/4
Za 4 osobe:
• 2 dl vrhnja za šlag
• 4 jaja
• 4 jušne žlice žlice ribanog parmezana
• 1 jušna žlica sjeckanog vlasca
• 1 jušna žlica maslaca • sol • papar
Keramičke posudice premažite maslacem. Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. U posudice rasporedite vrhnje, dodajte u svaku po jedno jaje, sol, papar, vlasac i sir. Pecite oko 12 minuta, odnosno manje ako želite da žumance bude tekuće.
Poširano žumance U pola litre kipuće vode dodajte sol i 2 žlice alkoholnog octa pa lagano položite 4 žumanca. Voda ne smije kuhati, nego samo “strujiti”. Nakon minute izvadite žumanca i prelite s malo maslinova ulja.
Umak od parmezana
• 3 dl vrhnja za kuhanje
• 10 dag parmezana
• grančica timijana
• sol
• papar
Sve sastojke stavite u posudu i
kuhajte uz neprestano miješanje, dok umak ne bude gust.