Izvor naslovne fotografije: Foto
Ako utorak krene po zlu predlažemo da ga začinite jednostavnom medenom tortom za koju će se zasigurno tražiti komad više. Izuzetno je sočan, a jedan je od onih kolača koje samo izlijete u pleh i čekate čudo (samo što se u ovoj priči ono i ostvaruje).
Ovo je idealan kolač koji možete pripremiti navečer te zapeći ujutro ili šnite odnijeti na posao i razveseliti svoje kolege.
Evo kako ga napraviti:
100 g meda
60 g maslac (na sobnoj temperaturi i narezan na komadiće)
60 ml crvenog vina
2 jaja
350 g brašna
naribana limunova korica
naribani đumbir
prstohvat soli
šaka prženih komadića lješnjaka ili nekih drugih orašastih plodova
Izvor fotografije: Foto
U veliku posudu pomiješajte med, maslac, vino i jaja.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, limunovu koricu, đumbir, preostale začine koje želite dodati (ne lješnjake) i prstohvat soli.
Suhe sastojke dodajte u smjesu s medom pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U ovom koraku dodajte komadiće prženih lješnjaka.
Sve izlijte u pleh koji ste prethodno namastili ili stavili papir za pečenje, pecite na 190°C kojih 35 do 40 minuta. Pustite da se ohladi. Za one koji vole eksperimentirati probajte ga posuti s cvijetom soli, a za ziheraše poslužite s šećerom u prahu ili malo grčkog jogurta.