Je li ovo najljepši recept za tart tatine od rajčice?

Ako imate pola sata vremena i volite rajčice

Čuli ste za tart tatine od jabuka, postoji i od krušaka ali od rajčica? Nama se to učinila kao odlična ideja za brzinski ručak ili večeru te smo odlučili ovaj recept podijeliti s vama.

Za tijesto vam je potrebno:

  • 34 dkg brašna (isprobali smo ono brašno za prhka tijesta i sjajno je)
  • 6.5 dkg šećera
  • 13.5 dkg masla
  • 2 žumanjca
  • malo soli
  • malo vode

Umijesite tijesto, formirajte ga u kuglu i pustite ga da malo odleži u hladnjaku.

Za nadjev vam je potrebno nekoliko zrelih rajčica (šljivara ili cherry rajčica), 50 g maslaca, 1 žlica maslinova ulja i začini. Na vrućoj tavici, na malo maslaca omekšajte rajčice, ne trebaju se u potpunosti raspasti, dodajte začine i maslinovo ulje. Te u zagrijanu pećnicu na 200° stavite pleh s nadjevom od rajčica koji ste prekrili tijestom. Pecite kojih 20 minuta dok ne postignete zlaćanu boju. Kad je gotovo sve pospite svježim bosiljkom.

Za zorniji prikaz pogledajte video u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:56