Čuli ste za tart tatine od jabuka, postoji i od krušaka ali od rajčica? Nama se to učinila kao odlična ideja za brzinski ručak ili večeru te smo odlučili ovaj recept podijeliti s vama.
Za tijesto vam je potrebno:
- 34 dkg brašna (isprobali smo ono brašno za prhka tijesta i sjajno je)
- 6.5 dkg šećera
- 13.5 dkg masla
- 2 žumanjca
- malo soli
- malo vode
Umijesite tijesto, formirajte ga u kuglu i pustite ga da malo odleži u hladnjaku.
Za nadjev vam je potrebno nekoliko zrelih rajčica (šljivara ili cherry rajčica), 50 g maslaca, 1 žlica maslinova ulja i začini. Na vrućoj tavici, na malo maslaca omekšajte rajčice, ne trebaju se u potpunosti raspasti, dodajte začine i maslinovo ulje. Te u zagrijanu pećnicu na 200° stavite pleh s nadjevom od rajčica koji ste prekrili tijestom. Pecite kojih 20 minuta dok ne postignete zlaćanu boju. Kad je gotovo sve pospite svježim bosiljkom.
Za zorniji prikaz pogledajte video u nastavku: