Iskoristite pire od ručka i napravite pogačice!

Ništa ne bacamo!

Ove pogačice su odlične za grickanje uz pivu i neku utakmicu, a vi ste riješili viškove od ručka. Možete se igrati sjemenkama pa staviti sjemenke lana ili sezama. Nismo probali kako bi recimo bilo s pireom od celera, mrkve ili brokule, ali vjerujemo kako bi se bilo zanimljivo poigrati i novim okusima.

Evo što će vam trebati:

  • 200 g pire krumpira (već pripremljenog s maslacem, mlijekom i soli)
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak za premazivanje
  • 20 g kvasca (pola jedne kocke)
  • sol i papar
  • 50 ml mlijeka
  • 150 g maslaca

Priprema:

1. U posudi pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatko tijesto.

2. Oblikujte ga u kuglu i zamotajte ga u prijanjajuću foliju te stavite u hladnjak da odmori jedan sat.

3. Zagrijte pećnicu na 220°C.

4. Razvaljajte tijesto i iskružite pogačice (možete čašom). Nemojte pretanko razvaljati tijesto. Neka bude najmanje 1 cm.

5. Premažite žumanjkom i pospite sjemenkama pa zapecite na 15 minuta. (ako imate slabiju pećnicu pustite još koju minutu da porumene).

6. Poslužite uz dobro ohlađenu pivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04