Hrvatski gastro klasici osvajaju svijet!

Akademija gastro znanja i uživanja; zagrebačka Kuhaona izdala prvu kuharicu s tradicionalnim hrvatskim jelima

Pearls of Croatian Cuisine iliti biseri hrvatske gastronomije satkani su u prvu Kuhaoninu kuharicu koja osvaja svjetsko tržište i bit će dostupna na Amazonu.

Suradnja nizozemskog The Chef’s Cuta i Kuhaone

Nastala je kao rezultat suradnje između The Chef’s Cut, nizozemske tvrtke koja organizaira kulinarske radionice na različitim svjetskim destinacijama i Kuhaone, zagrebačke radionice kuhanja hrvatskih i svjetskih specijaliteta.

Slična poslovna misija, koja spaja putovanja i hranu, kao i osobno iskustvo priprema i degustacije hrane dovela je do zajedničke kuharice u kojoj je Kuhaona isprobala, pripremila i fotografirala jela hrvatske kuhinje, a The Chef’s Cut napravio dizajn i tiskao knjigu.

40 stranica isprobanih hrvatskih gastro klasika

Kuharica The Pearls of Croatian Cuisine je na engleskom jeziku, mekanog uveza, 41 stranica, u boji i prodaje se za 12.99 dolara. Sadržaj kuharice je podijeljen na 4 kategorije – juhe, mala jela, glavna jela i deserte, a putem 18 recepata napravljen je prikaz raznolikosti u namirnicama i pripremi jela različitih hrvatskih regija.

Uz Kuhaona kuharicu priprema štrukli, eingemachtesa, čobanca, šnenokli, savijača od dizanog tijesta do mariniranih srdela, janjetine s bižima, soparnika, kroštula i cukarinčića bit će jednostavna i laka, a krajnji rezultat bit će okusni doživljaj kontinentalne i priobalne hrvatske kuhinje.

Za Kuhaonu ste već vjerojatno čuli…

U godinu dana od pokretanja projetka Kuhaona, koji se udomio uz “trbuh” Zagreba – tržnicu Dolac, održano je preko 60 radionica hrvatske i h kuhinja, uz stručno vodstvo vodećih hrvatskih gastro-profesionalaca i entuzijasta. Tvrtke su kuharske radionice prepoznale kao inovativni i uspješni team-building model, a kreativni tim Kuhaone u drugu poslovnu godinu ulazi s proširenom ponudom i novim kulinarskim destinacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:56