Piše: Vana Babić
Još jedan vikend kulinarskih radionica sa chefovima, blogerima i gurmanima je iza nas. Naučili smo puno, a osladili se genijalnim jelima još i više. City Center one West mirisao je po tek pečenim kruščićima iz Laube, prepoznatljivim burgerima iz RogueMarina i Subamarinea BBQ.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Svi su se posebno razveselili tek pečenoj pizza iz posebne peći zagrebačke O´Hare.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Riblji specijaliteti zasjali su pod prstima Morisa Damiania iz istarskog Badija koji nam je otkrio tajnu savršenog carpaccia i tartara od tune.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Tim restorana Lateral pripremio je neodoljivu jesenju kreaciju od buče i kestena koji će se zasigurno isprobavati u mnogim domovima ovih dana.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Nedjeljni meni za trideset minuta više nije enigma zahvajujući Barbari Črgar, a bikovi obrazi dobili su nove poklonike samo zbog kulinarske ekspertize Ivana Tomaševića iz Mana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Dječji kutak i ovog vikenda pretvorio se u malu tvornicu kreativnih radova i kulinarskih delicija za što se pobrinuo Hrvoje Krajnović koji je i sam imao kulinarsku radionicu sa svojom nezamjenjivom asistenticom, kćerkicom Oljom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Za one koji polažu pažnju na zdravu prehranu zasigurno su upili nekoliko trikova s radionice bezmesnih burgera Centra za kulturu prehrane ili zdravih palačinki zbog kojih se i sam Goran Ivanišević ostavio teniskog reketa i primio tavice.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
U kuhinji mame i Maje naveliko su se pripremala jela s tunjevinom, do su se Christian Misirača i Rene Bakalović odvažili na pripremu dobrog starog sekeli guaša.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Što nas očekuje ovog vikenda?
Selimo se u Split iznenaditi tamošnje gurmane novim kulinarskim radionicama i domaćim proizvodima malih i velikih proizvođača. I ovog puta našoj gastro priči pridružit e se najpoznatija gastroblogerica Sanja Mijac koja će pripremiti mediteranski sendvič i sljubiti ga s čašom Juicy soka dok se nešto kasnije “bacamo” na izradu božićnih karamela.
Cordon blue pastry chef Tereza Alabanda otkrit će nam tajne svojih prefinih slastica i kako da vaši božićni slatkiši ispadnu baš kako treba svaki put.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tanja Tomčić razveselit će ljubitelje tjestenine, dok će Barbara Črgar i Splitu pokazati kako pripremiti nedjeljni ručak za pola sata.
Prave zvijezde su na rasporedu u 19 sati kad nastupaju Hrvoje Zirojevć i Sanjin Braco u dvoboju chefova u kojem će odmjeriti svoje kulinarske vještine. Nedjeljno jutro bit će u znaku jela sa zadarskog arhipelaga pod “kuhačom” Marija Čepeka.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Robert Predrag Žmire pokazat će nam kako je moguće pripremiti tradicionalnu dalmatinsku spizu na moderan način. Za one koji vole kuhinju s daškom istoka ne bi trebali propustiti radionicu Ante Ojdanića dok će ljubitelji tjestenine imati još jednu šansu usavršiti njezinu pripremu uz Gorana Marunčića iz Kaštil Slanice, dok će Ivan Pažanin iz Passarole poslužiti Mediteran na tanjuru.
Još uvijek možete posjetiti restorane i kušati njihove tematske menije osmišljene posebno za ovu prigodu i to do nedjelje 22.11., a cijeli popis restorana koji sudjeluju i menija koje služe pronađite OVDJE.