650 g 12,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Veliki komadi paprika crvene boje, lijepo izgledaju, no to je varka. Tvrde su, skliske, trebale bi malo hrskati. Ekstremno su kisele, suze nam oči i to im je najveći minus. Kao da je kiselinom netko htio prikriti okus paprika. Loše iskustvo za sve osim jednog kušača. Čovjek voli kiselo.
Prosječna ocjena: od dvojke do četvorke
2/14
650 g 17,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Lijepi komadi lijepe boje koji se raspadaju čim ih pokušaš nabosti na vilicu. Gnjecave su. Kao neka prekuhana lignja. Kiselost je umjerena, nisu dobro oguljene ni očišćene, pune su koštica. Da ne znamo da je paprika, moglo bi biti bilo koje drugo prekuhano voće ili povrće.
Prosječna ocjena: dvojka
3/14
610 g 11,45 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Ove paprike se ne mogu nabosti na vilicu koliko su mekane, kao da nisu pečene, veće prekuhane. Pruža otpor, kao da ideš nožem kroz zrak. Paprike koje su same otpale u vrtu, pa su ih skupili sa zemlje i još dodatno izmrcvarili. Mogu se mazati na kruh. Odmah se rastapaju u ustima, no otopina u kojoj se nalaze je solidna. Jadne, unakažene paprike.
Prosječna ocjena: jedinica
4/14
680 g 11,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Cijeli komadi paprika koji imaju lijepu crvenu boju. Kao da su pečene na gradelama, kaže jedan kušač. Obećavaju na prvi pogled. I ove su prilično mlitave, skliske kao da imamo posla s nekim mekušcem, hvatamo je po zdjelici. Jako su slatke, pa dvojca kušača imaju osjećaj kao da jedu neko voće. Dodana im je neka aroma, no to im nije puno pomoglo, okus umire vrlo brzo. Mogu se pojesti, ali ne bismo ih opet kupili.
Prosječna ocjena: dvojka
5/14
680 g 12,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Još jedna skliska varijanta. Jednoliki crveni komadi koji se ne raspadaju dok se režu i jedu. Ima se što gristi, hrska, ne napada nas kisela otopina. Prilično blage paprike, ali im fali malo slatkoće. Prve koje se konkretno jedu. Utješna teksturom, ali nije to to.
Prosječna ocjena: trojka
6/14
550 g 13,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Crvene paprike dosta su tvrde, režu se kao šnicla, no i ove su skliske, jedan kušač ih naziva glistastima. Solidan okus, nisu prekisele i imaju okus paprika začinjenih češnjakom. Svima su dobre, nisu vrhunske, ali su paprike s potencijalom. Bilo bi dobro da su malo hrskavije. Jedne od boljih.
Prosječna ocjena: četvorka
7/14
280 g 20,49 kn
Zemlja podrijetla: Italija
Manji komadi crvenih i žutih paprika, kojima nije do kraja oguljena kožica. Slatkaste paprike, octa je dodano vrlo malo, no ipak su čudno kiselkaste. Kao da su dulje vrijeme stajale nakon što su ispečene i začinjene pa su se ukiselile. Dugo su odstajale u ulju, dodani su začini, kao da je izvađena iz konzerve ili je treba pomiješati sa sardinama i upakirati u konzervu. Sardinasta paprika.
Prosječna ocjena: dvojka
8/14
350 g 11,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Lijep izgled pečenih rog paprika. Deblje su od ostalih, no i ove se raspadaju. Očekujemo da ćemo zagristi ovu rogu, no sve je gnjecavo među zubima. Prvo što se osjeti je kiselina, a ona ostaje još dulje vrijeme. Kiseljak paprika.
Prosječna ocjena: dvojka
9/14
680 g 11,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Paprike od zelene do žarkocrvene boje, ovisno o boji varira i tvrdoća. Zelene su tvrđe, crvene mekše. Najhrskavije dosad, no nemaju baš okus pravih paprika iz vrta, izvlači ih što se ne raspadaju. Da im se doda malo češnjaka i začina, bile bi dobre. Jednom kušaču prilično se sviđaju, jeo bi ih uz neko pečenje.
Prosječna ocjena: trojka
10/14
670 g 12,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Rezanci paprika, ne izgleda privlačno. Vidi se da im je dodan češnjak i peršin. Kušač koji ju je prvi probao viče: Aj, aj, aj, pa nitko ovo ne bi smio raditi povrću. Raspadaju se i tope u ustima, izrazito kisele, grozan okus. Kušačica je ne može progutati. Peršin je najbolje što ima u sebi. Pogubne za svakoga. No, kušaču koji voli kiselo ni ova nije loša.
Prosječna ocjena: od nule do minus trojke
11/14
700 g 20,49 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Veći komadi cijelih paprika, od blijedonarančaste do crvene boje. Nisu do kraja oguljene nakon pečenja. Jako su mekane, gnjecave, čak kašaste. Jedan kušač kaže da su mlitave poput sirove jetrice. Uvele paprike, kao da su počele truliti prije nego što su ih ispekli. Nažalost, takvog su i okusa, truljastog i nevjerojatno kiselog, slažemo se da su ove paprike dobro odležale i prije i poslije pečenja.
Prosječna ocjena: jedinica
12/14
720 g 18,89 kn
Zemlja podrijetla: Srbija
Veliki komadi crvenih paprika, ne kidaju se dok ih režemo i nabadamo na vilicu. No, ipak su mekane. Premalo je pečena, kao i ostale, sve kao da su kuhane. Slatko-kiselog su okusa, jednoj kušačici imaju okus ajvara. Imaju prolaz, gotovo pa dobre.
Prosječna ocjena: trojka
13/14
680 g 12,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Tamnocrvene pečene paprike, privlače svojim izgledom. Deblje su, kompaktne, lijepo hrskaju. Prave, konkretne paprike, lijepo začinjene odličnim omjerom ulja i octa, uz dodatak češnjaka. Češnjakuša koja je, dosad, svima najbolja.
Prosječna ocjena: od četvorki do petica
14/14
670 g 11,99 kn
Zemlja podrijetla: Makedonija
Vrlo lijepi komadi crvene roge, pravilni, ne predebeli. Paprike se ne raspadaju pri rezanju, nisu kašaste, već ih osjetiš pod zubom, ima se što za žvakati što nam se sviđa. Osjeti se okus paprike, možda ipak malo jača kiselina, bile bi dobre sa češnjakom. Mogu se jesti u nekom sendviču ili uz komad pečenog mesa: minus četiri