piše: Vuk Radić
Usred turističke gužve, u Dubrovniku postoji jedan restoran koji biste svakako trebali posjetiti. Ako već tamo niste redoviti gosti. Naime, dubrovačka Taverna Otto nedavno je ponovno otvorila vrata nakon izdašnog preuređenja. Novi Otto je veći od staroga, sav u bijelom, ali i dalje smješten pod šarmantnim kamenim
svodom.
Filozofija kojom se vode u Ottu je vrlo jednostavna – kratki meni, hrana namijenjena taverni i česte promjene na jelovniku. Nemaju više od dvadesetak jela u ponudi, vinska karta je skromna ali raznolika, s uvijek tri bijela, tri crna i jednim roseom na čaše, a pet puta godišnje potpuno promijene cijelu postavu. Osim, naravno, onih specijaliteta koje gosti ne prestaju naručivati – svinjska rebrica i juha od luka. Sva hrana koja se ovdje poslužuje radi se isključivo od svježih namirnica, nabavljenih od mreže lokalnih dobavljača.
Atmosfera u Ottu je jedinstveno opuštena. Iza pulta rade gazda Ante Vlašić i njegova djevojka, tu i tamo im pripomognu obitelji, “na ti” su sa stalnim gostima, a psi su pogotovo dobrodošli, pa tako nije čudno vidjeti nekoliko pasa u restoranu u isto vrijeme. Uza sve to, s obzirom da je vlasnik biker, svi motoristi imaju popust od deset posto.
No, popust možda i nije toliko potreban – vina se kreću oko dvadesetak kuna, a puni obrok od tri slijeda može se pojesti i za 75 kuna. Eto, Otto je dokaz da u Dubrovniku možete naći dobar restoran u kojem nećete morati ostaviti polovicu mjesečne plaće.