Drugo lice Gordona Ramsaya

Mladi chef podsjetio Ramsaya na surove početke i zatražio ga savjet

Izvor naslovne fotografije: foto

Iako javnosti poznat kao vrlo oštar autoritet koji nikome ne ostaje dužan na jeziku, Gordon Ramsay ipak ima svoju empatičnu stranu. Nedavno mu je na njegovom Reddit profilu mladi chef postavio pitanje kako izdržati neizdrživ tempo u paklenoj kuhinji restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Bit će da je mladi chef pogodio pravi pristup i podsjetio Ramsaya na njegove surove početke.

“Radim u kuhinji restorana s Michelinovom zvjezdicom, satima i danima, neprestano pripremajući porciju za porcijom, losos za lososom, mahuna za mahunom u kojima ne mogu pronaći svoje snove i ono što sam želio. Jedino što mi imalo pruži zadovoljstvo jesu oni rijetki trenuci kad uspijem izaći iz kuhinje, prošetati po sali i otići do najbližeg konobara po kavu za sve u kuhinji. Ti rijetki trenuci događaju se u kasnu večer kad je ostalo svega nekoliko gostiju i jela koje još treba poslužiti, jednako ukusnih i savršeno dekoriranih. Ponekad me netko od gostiju presretne samo da mi zahvali na divnoj večeri i čudesnim jelima koja smo mu pripremili “Svaka čast, chef! Ovo je bilo fantastično!” Samo ta jedna rečenica učini da proteklih četrnaest sati rada suza i znoja počinje dobivati smisao.

/ CROPIX
Zagreb, 200214. Zdravko Tomsic, chef iz restorana Draga di Lovrana gostovao je u restoranu Vinodol i pripremio veceru od 7 slijedova. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Foto: Neja Markičević

“Moje pitanje je kako se nositi s time? Kako se j*** nositi sa svim s*** Gordon?” Iskreno je upitao mladi demotivirani chef velikog stručnjaka o problemu s kojim se nosi svtako tko je iskusio rad u kuhinji vrhunskih restorana.

Odgovor je doista bio neočekivan budući da smo navikli na oštre i britke Gordonove komentare. Bio je u njegovoj poziciji, izbacili su ga iz jednog od najboljih pariških restorana, nakon čega je postao privatan chef na jahti što mu je pomoglo da ponovno pronađe sebe. Savjetovao ga je kako ne bi trebao odustati iako je rad u takvim uvjetima izuzetno zahtjevan. Gordon se čak ponudio pogledati njegov životopis kako bi ga mogao preporučiti nekom drugom restoranu gdje bi mladi chef iskusio nešto drugačije i time lakše pronašao sebe.

“Nikad nemoj odustati, ali nemoj se bojati uzeti odmak od svega” poručio je Gordon.

Izvor fotografije: Reddit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:59