I BAKA JE TO RADILA

Stavite ovo ispod svoga jastuka preko noći i pobijedite nesanicu, prehladu i očistite tijelo od toksina

 /SHUTTERSTOCK

Jeste li ikada pokušali prespavati cijelu noć s režnjem češnjaka ispod jastuka i vidjeti što će se dogoditi? Možda će vam se činiti malo čudnim, ali ovaj lijek koji su koristili naši prabake i pradjedovi zaista je nevjerojatan i ima bezbroj pozitivnih učinaka na naše zdravlje. Jeste li znatiželjni zašto?

Režanj češnjaka ispod jastuka: dobrobiti za zdravlje

Naravno, tu je i problem neugodnih mirisa, koji je za mnoge ljude prilično teško podnijeti. Ako ste savladali ovu “malu prepreku”, samo morate isprobati drevni lijek za ljepotu i dobrobit, koji danas preporučujemo, a sastoji se u tome da pod jastuk stavite češanj češnjaka.

Ova vrlo jednostavna gesta (a koja se može činiti bizarnom) zapravo je pravi lijek za zdravlje, jer osim što ima moć obrane od negativnosti i negativnih utjecaja, ima i mnoge dobrobiti za zdravlje tijela.

Često su u sezoni gripa, kašalj i sluz naši “vjerni pratioci”. Ima onih koji ne vole uzimati puno lijekova, već više vole stare prirodne lijekove i koriste se darovima majke prirode za liječenje. Ovdje se preporučuje da se noću ispod jastuka stavi češanj češnjaka, jer ova namirnica poboljšava disanje i čisti bronhije. Osim toga, češnjak djeluje kao prirodni antihistaminik, jača naš imunološki sustav i štiti nas od prehlade, jer kada udišete, miris koji izdahne dekongestira dišne kanale.

Glavica češnjaka za nesanicu

Češnjak sadrži tvari zvane sulfiti, koje kada se rasprše u zraku, imaju super opuštajući učinak. Dakle, ne samo da potiče spavanje i suzbija nesanicu, već zapravo poboljšava ritam spavanja i buđenja i smanjuje vjerojatnost noćnog buđenja. Naravno, uvijek morate trpjeti miris češnjaka ispod jastuka! U davna vremena smatran je amajlijom protiv demona, pa se zbog zaštitne funkcije stavljao pod jastuk. Spavanje s lukovicom češnjaka ispod jastuka također poboljšava fizičke i mentalne performanse, jer je dobar san neophodan da biste bili aktivni i puni energije tijekom dana!

Češnjak za uklanjanje toksina i čišćenje jetre

Stavljanje češnjaka ispod jastuka navečer također ima pozitivan učinak na jetru i pomaže u eliminaciji toksina. Stručnjaci se slažu da pospješuje cirkulaciju krvi te je stoga odličan prirodni lijek za prevenciju krvnih ugrušaka.

Jeste li vidjeli koliki izniman potencijal ima običan režanj češnjaka ispod jastuka? Oslanjanje na lijekove naših djedova i baka i pradjedova nikada nije pogrešno. Drevno znanje proizlazi iz običaja koji su stari tisućama godina i dobro je i ispravno prenijeti te tradicije, budući da iza toliko mnogo izreka i čudnih navika naših predaka često stoji znanstvena osnova. Sve što trebate učiniti je isprobati ovaj lijek i čekati blagotvorne učinke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 09:11