OMILJENI CITRUSI

Jeste li znali da limuni mogu ostati svježi mjesecima ako ih kvalitetno pohranite?

 /SHUTTERSTOCK
Ako planirate kupovati na veliko, trebali biste pripaziti koliko se brzo limun i limeta kvare

Bez obzira volite li osvježavajuću čašu svježe iscijeđene limunade ili vam trebaju limete koje ćete dodati svom omiljenom koktelu, sada je vrijeme da se opskrbite ovim agrumima.

Međutim, ako planirate kupovati na veliko, trebali biste pripaziti koliko se brzo limun i limeta kvare. Ako planirate posložiti svoje limune i limete u zdjelu na pultu, trajat će samo oko tjedan dana. I malo je reći da više nisu jestivi — postanu mekani, kašasti i suhi. U nekim (najgorim) scenarijima stvaraju čak i plijesan. Kada se to dogodi, posljednja stvar koju želite učiniti je konzumirati ih.

Što ako postoji trik za skladištenje koji sprječava bacanje hrane i održava vaše limune i limete svježima više od mjesec dana? Imaš sreće. Doznali smo jedan takav!

Ako želite svoje citruse održati svježima više od mjesec dana, ključno je naučiti kako čuvati limune i limete. A ovaj trik za pohranu je jednostavan: potopite ih u vodu i držite u hladnjaku.

Uzmite spremnik za višekratnu upotrebu koji se može zatvoriti—preporučamo stakleni spremnik—i potpuno uronite agrume pod vodu. Zatim zatvorite posude i stavite ih u hladnjak dok ih ne budete spremni koristiti. Tako je jednostavno.

Rezultati pokazuju da će limun i limeta ostati svježi više od mjesec dana, izgledajući jednako dobro kao kad ste ih prvi put kupili.

Kako još možete citruse održati svježima?

Još jedan savjet za očuvanje svježine agruma: Držite ih podalje od ostalih namirnica. Točnije, maknite ih od jabuka. Luka, krumpira i banana —odnosno bilo kojeg proizvoda koji emitira etilen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:28