Za vitalac su potrebni: janjeća jetrica, crijeva i maramica. Jetrica se nabodu na špicu, do pola se ispeku, a zatim se omotaju maramicom pa crijevima. Vraćaju se na žar i peku još oko 30 minuta dok crijeva ne dobiju tamnozlatnu boju i ne postanu hrskava. Jede se čim se skine sa špice, dakle toplo.
4/9
Komadići mesa obično se skidaju kruhom pa smažu u trenu...
5/9
Ispeći klasični čokoladni biskvit s jogurtom. Od slatkog vrhnja napraviti šlag pa ga pomiješati sa skutom i premazati preko biskvita. Izvaditi smokve iz rakije pa ih staviti u karamel šećer, prokuhati te na kraju sve dobro izmiksati da se dobije smjesa slična marmeladi. Pripremljeni preljev premazati preko kreme od skute.
6/9
Posoljeni manji komadi janjetine se na gusto nabodu na špicu i peku oko 30 do 40 minuta. Bit je u tome da se izvana karameliziraju, a iznutra ostanu sočni.