Domaća kužina kao fast food-Bepa

Konačno da se netko sjetio nuditi frigane ribice na feti kruha koja se može ponijeti iz Bepe i grickati šetajući Splitom

piše: Vana Babić

snima: Luka Nižetić

Bepa je u kužini dok Bepo ide u ribičiju. Zato se zove Bepa. Na svakom koraku imate za pojest dobru spizu, tradicionalna jela, ali danas rijetko tko ima vremena sjesti i jesti više od pola sata. Zato smo stvorili Bepu! Street food restoran koji nudi prvenstveno riblje delicije poslužene na feti kruha.

Je li to nešto novo? Pa i nije, zagrebli smo malo dublje u povijest te otkrili da su još i stari Grci imali sličan koncept. Hrvoje Malenica i Tena Tomljenović u isto vrijeme inovativnim i tradicionalnim konceptom pokušat će približiti prefine riblje specijalitete svima i omogućiti da ih smažete “s nogu”.

Više od fast fooda

Osim filea lubina na tostiranoj feti kruha, tu su frigane lignje, a sva jela možete sljubiti sa šarenim dnevnim salatama (koje komotno mogu biti i poseban obrok), povrćem na žaru ili krumpirićima. Ma, to nije sve: služe i fish burgere, zatim burgere od tune, a za one najzahtjevnije Bepa će priprema burgere od domaćih kozica s Lastova.

Jede vam se slatko?

Nude više od obične savijače s jabukama ili brzinskih štrudli. Za recept pite od borovnica potegli su sve do Bostona. Pita je izvana hrskava, a unutra prepuna voća. Ovisnici o čokoladi uživt će u fantastičnom lava cakeu – vrućem kolaču iz sredine kojeg se razlijeva čokolada.

Bitan je svaki detalj…

Pazili su na svaki detalj. Interijer je spoj tradicije i modernog štiha, a meni se može pogledati i na tabletu. Namirnice su izuzetne kvalitete iz suradnje s domaćim proizvođačima i sve ponuđeno pripremaju sami. Ipak, ne žele se zadržati samo u Splitu, već otvoriti lanac street food restorana i od Bepe učiniti prepoznatljiv brend gdje je kvaliteta na prvome mjestu. Cijene su također vrlo pristupačne, u rasponu od 20 do 50 kuna. Kako se Bepa snašla u kužini, najbolje da provjerite sami na splitskom Narodnom trgu 1 i kušate njihove slane i slatke delicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:05