Dobre upute za novu prehranu!

Sirova hrana može biti doista ukusna!

Izvor fotografije: Foto

-Danas se hranim isključivo sirovom hranom, ali početak nije bio lagan. Ne što se mene tiče – jer odmah sam se osjećala bolje, riješila sam neke zdravstvene probleme i dobila posebnu energiju – nego okoline. Mnogi još na ishranu isključivo sirovim gledaju skeptično, s čuđenjem, a većina nije niti probala kako takva hrana može biti izuzetno ukusna. Upravo mi je to i bio cilj kad sam počela raditi na knjizi: dokazati ljudima da priprema obroka bez kuhanja nije bauk, niti velika nauka. Čak, za početak nije potrebno imati neke posebne aparate – rekla je na promociji, koja je održana u Green Pointu – Natural Food Storeu, svoje knjige u izdanju Mozaik knjige “Sirova hrana” autorica Mihaela Devescovi.

Ova je knjiga upravo idealna za one koji su odlučili u svoj svakodnevni ili barem tjedni meni unijeti zdrave promjene, jer Mihaela na prvim stranicama jednostavnim jezikom objašnjava kako i zašto pripremiti neke sastojke, kakva je njihova korisna uloga u održavanju zdravlja organizma. Znači, kreće se od tzv. basic programa, a potom, uz preukusne recepte, autorica spretno vodi do kompliciranijih priprema, pa čak i torti (jednu smo probali na promociji i odmah nas je osvojila). A, želite li i vi (prije nego što kupite knjigu i krenete u vlastite kulinarske avanture) probati ukusne sirove špagete od tikvica, mrkve i svježih krastavaca s različitim umacima, svakako navratite u Green Point u zagrebačkoj Varšavskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:38