Slatko, a bez glutena!

U Zagrebu se nudi sve više bezglutenskih opcija, evo gdje kupiti i naručiti top kolače, štrudle, torte i kekse

Slastičara koji su se odlučili posvetiti pripremi bezglutenskih slastica sve je više. I to nam se baš sviđa!

Kada smo nedavno objavili vijesti o bezglutenskim novitetima na sceni, javilo nam se nekoliko zainteresiranih čitatelja koji su, kako su nam rekli, odahnuli jer napokon imaju mjesta na kojima mogu naručiti ili kupiti ukusne slastice u kojima će potom uživati bez briga. Baš zato, odlučili smo napraviti popis s našim omiljenim i relativno novim adresama koje trenutno nude dobre bezglutenske slastice u Zagrebu (a neke i šire). Sve smo ih isprobali i možemo potvrditi da smo mi sami, ali i ekipa kojoj smo ih ponudili, bili više nego zadovoljni.

SLASTICE KOJE SU NAS OSTAVILE BEZ RIJEČI

Slastice Ide Vestić, koja stoji iza novog slastičarskog brenda Maslo Pastry, tako su nas, recimo, gotovo ostavile bez riječi. Općenito dugo nismo jeli tako dobre kremaste kolače i kekse, a posebno nam je drago bilo čuti da je sve što Ida radi i bez glutena. Njezin kolač s pekan orasima je zbilja dobar, tart s kruškom nam se isto prilično svidio, a o tartu s čokoladom i marakujom da i ne govorimo.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Ida kolače radi na bazi orašastih plodova i bezglutenskog brašna, koristi kvalitetne sastojke i odličan je odabir ako se želite počastiti stvarno dobrim desertom nakon napornog dana na poslu (ili općenito u životu) ili vam nekoliko komada zatreba za posebnu priliku. Kušati ih možete u kafiću Luta, a naručiti ih možete i putem njezinih društvenih mreža. I da ne zaboravimo, keksi su joj isto odlični, a u slučaju da se u pripremi želite okušati sami, ovdje možete pronaći recept.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

KEKSI ZA SVAKU PRIGODU

Odlične bezglutenske kekse nedavno je u ponudu uvela i ekipa iz Croccantina, najpoznatija po mnogima najboljem zanatskom sladoledu u zemlji. Isprobali smo njihove čokoladne, kekse s kavom, s lješnjacima i s bademima, a koji su nam se svidjeli najviše, pročitajte ovdje. Također, vrijedi dodati i kako su svi okusi njihova sladoleda, koji je odnedavno dostupan i u Sloveniji, dobili oznaku ‘gluten free‘ pa u njima sada mogu uživati i oni osjetljivi na gluten.

image
Croccantino Instagram/
image
Privatna Arhiva/

TREBATE SLASTICE ZA SLAVLJE? OVO JE ODLIČNA IDEJA

Nedavno smo isprobali i prilično dobre slastice ekipe koja stoji iza brenda Katin kruh bez glutena. Rade ih po komadu i u većim količinama za slavlja i različite druge prigode, a najviše su nam se svidjeli čokoladni biskvit kolač (koji dolazi i u formi torte) s jednostavnom kremom od pistacija i isti takav biskvit s nugatom. Lagani, sočni, istovremeno prozračni i kremasti, bili su odlični. Isto bismo mogli reći i za njihove beglutenske pite od višnje i jabuke. Katine kolače i torte možete naručiti u jednoj od poslovnica, u zagrebačkoj Petrinjskoj 29 ili Martićevoj 15, pozivom na službeni broj, ali i putem dostavnih servisa. Više informacija svakako potražite na njihovom Instagram profilu.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

OMILJENE SLASTICE U NOVOM RUHU

Pisali smo vam i o simpatičnoj ekipi iz InTolerant - Gluten Free Hižice, koja u svojoj ponudi, osim sjajnih štrudla i klipića, ima i jednako dobre kremaste kolače. Bezglutenske kremšnite, zatim voćna, čokoladna i torta s vanilijom, torta s lješnjacima ili kokosom samo su dio njihove ponude, a tu su i klasici poput mađarice, bijele pite, orah kocke i čupavci te različiti keksi. Osim svježih slastica po narudžbi, nude i smrznute proizvode. Njihovu ponudu možete provjeriti na službenoj stranici, a posjetiti ih možete i u Zagrebu, na adresi Andije Žaje 23. Više informacija potražite i na njihovim društvenim mrežama.

image
Biljana Blivajs /Cropix
image
Biljana Blivajs /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:43